Tarih: 29.12.2015 11:03

Belediyeden geliyoruz deyip dolandırdılar

Facebook Twitter Linked-in

Belediyeden geliyoruz deyip dolandırdılar…
 
Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen gerekli önlemleri almayan iki ayrı aile Esenler Belediyesi’nden geliyoruz diyen bazı şahıslar tarafından dolandırıldılar. Emniyet yetkililerinin ise iki ayrı olayla ilgili geniş bir soruşturma başlattığı öğrenildi.
 
Esenler’de yaşanan dolandırıcılık olaylarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen gerekli önlemleri almayan vatandaşların mağduriyetleri her geçen gün artıyor. Son olarak 24 ve 27 Aralık tarihlerinde iki ayrı aile daha dolandırıldı.
 
Esenler’li yetkililer son yaşanan iki ayrı dolandırırlık olayıyla ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler;
 
1-) 27.12.2015 günü Polis Merkezimize gelerek müracaatta bulunan S.Ö; bekar olan bir kız ve bir oğlu ile birlikte yaşadığını, eşinin 40 gün önce öldüğünü, evde yanlız bulunduğu sırada, mahallenin küçük çocukları cama vuraral "belediyeden yardım için sana gelmişler" dediklerini, kapıyı açtığında bir erkek şahsın elinde bir koli ile kapının önünde beklediğini, gelen erkek şahsın ne istediğini sorduğunu, şahsın da "Evde kimse var mı? senin kocan ölmüş, Belediyeden geliyoruz sana yardım edeceğiz" dediğini, bunun üzerine yardımı kabul ettiğini, sonrasında gelen şahsın kendisine 200 TL para verdiğini ve "Her ay sana belediye 100 TL yardım edecek" dediğini ve gelen şahsın verdiği 200 TL parayı aldığını, daha sonra şahsın "şimdi sen bana 2 adet 50 TL para vermen gerekiyor" dediğini, bir şey anlamadım neden diye sorduğunda, 'dışarda bekleyen arkadaşım senden aldığı paraların seri numarasını yazacak" dediğini, bunun üzerine çantasından 200 Tl para aldığını ve parayı bozdurup 2 adet 50 Tl olmak üzere dışardaki şahısa vermek için evden dışarı çıktığını, dışarı çıktığı sırada para aldığı çantayı salonda koltuğun üzerine attığını, dışarı çıktığında koli getiren şahıs da kendisi ile birlikte dışarı çıktığını, çevreden kalem arama bahanesiyle kendisinden uzaklaştığını, araçta bekleyen diğer şahıs ile konuştuğu sırada koli getiren şahsın ikametine girdiğini gördüğünü, peşinden hızlı bir şekilde binaya girdiğini, şahsın giriş katta olan dairesinden çıktığını gördüğünü, şahsa ne yaptığını sorduğunda yanlış girdiğini söylediğini ve getirdiği koliyi alarak acele ile kaçtıklarını, koltuğun üzerine bıraktığı çantasına baktığında çantasının yerinde olmadığını gördüğünü, çantasının içerisinde 3.000 Tl para olduğunu beyan etmiş olup, olayla ilgili tahkikata başlanmıştır.
 
2-) 24.12.2015 günü saat Polis Merkezimizde ifade veren Suriye uyruklu S.E ve M.H. isimli şahıslar Kazım Karabekir mahallesinde ikamet etiklerini, 24.12.2015 günü saat 14.00 sıralarında evinde bulunduğu sırada iki erkek şahsın gelerek,  Belediyeden geldiklerini yardım edeceklerini söyleyip kendilerinin evden dışarı çıkmalarını istediğini, kendilerinin şahıslara inanarak dışarı çıktıklarını, yaklaşık 5 dakika kadar sonra şahısların evden çıktığını, şahıslar ayrıldıktan sonra eve girdiklerinde evin içerisinin dağıtılmış olduğunu odada bulunan çekyat üzerindeki iki adet cep telefonunun çalınmış olduğunu anladıklarını, şahıslardan bir tanesinin 30 yaşlarında 75 kg civarında 160 boylarında, diğerini hatırlayamadıklarını belirtmişler ve olayla ilgili tahkikata başlanmıştır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —