Belediye Çöp Toplamaya Yetişemiyor!

Belediye Çöp Toplamaya Yetişemiyor!

K.Karabekir Mahallesi Hacı Bayram Veli Caddesi 1044–1045 kesiştiği yerdeki çöp konteynırların olduğu yerdeki çöplerin aşırı dökülmesinden kaynaklanan kokular, sinekler, böcekler ve fareler mahalle saki

 

Haber merkezi/7–24 esenler haber

Belediye Çöp Toplamaya Yetişemiyor!

K.Karabekir Mahallesi Hacı Bayram Veli Caddesi 1044–1045 kesiştiği yerdeki çöp konteynırların olduğu yerdeki çöplerin aşırı dökülmesinden kaynaklanan kokular, sinekler, böcekler ve fareler mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

Mahallede imza toplayıp belediyeye başvurduğunu İfade eden mahalle sakinlerinden esnaflık yapan Yusuf Şahin gazetemize açıklamalarda bulundu. Şahin “  Çöplerimiz normalde günde 4–5 defa alınması gerekirken bir defa alıyorlar. Saat şu anda 24 ama 18 den beri çöpler burada hala alınmadı. Aşırı şekilde çöp birikiyor. Belediyenin buraya bir çözüm bulması gerekir. Zamanında alınmayan çöpler bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Burada esnaflar ve mahalle sakinleri olarak belediyeye o kadar imza toplayıp dilekçe verdik,  Ama hiçbir sonuç alamadık ve esnaf kokudan dolayı müşteri kaybediyor. Bizler Belediyeye gittiğimizde dilekçemizi verin bekleyin dediler. Bizi kale almadılar bile.

Çünkü burada konteynır var diye. Çöpleri Günde 1–2 ya da 3 sefer alınıyordu. Şimdi bir defa alıyorlar Bazen birileri üst mahallelerden bile kamyonla çöp döküyorlar. Evet, her gün çöpler birikiyor nayloncular, kâğıtçılar karıştırıyor ve etrafa dağılıyor. Görünen manzarada hoş değil.

Bir diğer esnaf Hasan Ustaoğlu ile görüşmemizde ise; gelen müşterilerimizde rahatsız. Çöpleri karıştırıyorlar koku yapıyor neticesinde daha çok rahatsız ediyor. Günlük böyle oluyor hafta sonları daha çok oluyor. Ben yeni esnafım arkadaşlarım belediyeye bu konuda başvurmuşlar imzada toplamışlar. Bir netice alınmadı. Karşıda boş arsa var, oraya götürmüyorlar. Karşı arsa uygun evde yok. Konteynır eksiğimiz var ona rağmen yine de koku yapar.

Mahalle sakinlerinden Gürkan BAL çöp konusundaki şikâyetlerini şöyle ifade etti;” biz şu konuda rahatsızlığımız var burada oluşan sinekler, böcekler, hamam böcekleri, fareler, evimize kadar geliyor. Buranın kokusundan durulmuyor. Çamımızı açıp oturamıyoruz. Genelde buranın sıkıntısını biz çekiyoruz her sene böyle. Belediye belirli saatte geliyor. Zaten o saate kader 10 defa doluyor. Çünkü her sokaktan vatandaşlar buraya çöp atıyor.2–3 Market var onlar çöplerini buraya atıyor. Etraftaki insanlar çöplerini buraya atıyor. Zaten bunu gören halkta çöplerini sanki anlaşmış gibi buraya atıyorlar. Sıkıntıyite burada yaşayanlar ve biz çekiyoruz” dedi.

 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli