Tarih: 19.09.2011 00:00

Belediye Başkanı'na haksızlık yapmak istemem.

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler Belediye Meclisi’nin Olağanüstü Toplantısı’nın ardından gündem yaratacak açıklamalarda bulunan CHP’nin Meclis Üyesi Hasan Babacan Esenler’in bugünkü durumda olmasının suçlusu eski yöneticilerdir.  

 

Esenler’in bu halde olmasının suçlusunu arıyorsak geçmişte Esenler’i iyi yönetemeyenler suçludur.  Bugünkü durumun M.T. Göksu ile hiçbir alakasının olmadığını söyleyen Babacan, “Esenler’in bu halde olmasıyla ilgili şimdi kalkıp da Mehmet Göksu’nun suçu var dersek işte o zaman hem kendi vicdanıma hem de Göksu’ya büyük bir haksızlık yapmış olurum. Eğer ilçenin bu halde olmasıyla ilgili bir suçlu aranıyorsa o da geçmiş yönetimdir” diyerek Babacan sözlerine şu şekilde devam etti;

İTO’nun herhangi bir özür açıklamasına rastlamadım

“İstanbul’da Yaşam Kalitesi Araştırması ile ilgili geçen Meclis Toplantısı’nda Meclis Başkanı Sayın Birol Hacıoğlu önümüzdeki hafta içinde İTO Başkanı’nın özür dileyeceğini açıklamıştı. Ama ben şu ana kadar ne ulusal basında ne de yerel basında böyle bir özür açıklamasına rastlamadım. Bana göre bu konunun üzerine mutlaka gidilmelidir. Ama gördüğüm kadarıyla gidilmiyor. Tabi sebebini ise bilmiyoruz.

Öcalan Esenler’i iyi yönetmedi

Ben her zaman söylüyorum ve yine söylüyorum. Mevcut Belediye Başkanı arkadaşımızın 2,5 yıl içerisinde Esenler’de çok ciddi bir şekilde değiştirip, dönüştüreceği fazla bir şey de yok. Çünkü aynı siyasi partinin devamı olarak görev yapan önceki Belediye Başkanı olan arkadaşımız Esenler’i iyi yönetememiştir.

Esenler’de nüfus yoğunluğu var

Esenler’de nüfus yoğunluğu var. Esenler bu yüzden gelişmiyor. Otogar ve halin burada olması trafiğin yoğunluğuna sebeptir. Buranın cefasını biz çekiyoruz, sefasını başkaları sürüyor. Bu haksızlıktır. Bu çarpıklım düzeltilmelidir. Bahsi geçen bu yerlerin gelirlerini Esenler’in bütçesine yansıtırsak belki o zaman daha iyi işler yapılabilir.

Reklam iyisi veya kötüsü olmaz

Reklam iyi bir süreç getirebilir. Reklamı iyi bir zamanda ve yerinde yapmalısınız. Reklamı iyi kullanarak Esenler’i değiştirmek ve dönüştürmek mümkündür. Reklamla değişimi aynı paralelde kullanırsanız iyi bir şey yapmış olursunuz. Esenler’in kaderinin böyle olmaması lazım. Bu kötü durumda iki buçuk yıllık Belediye Başkanı’na yüklenirseniz olmaz. Onbeş yıl öncesinden gelen sıkıntı var. O dönemki yöneticiler bu işi iyi yapamadılar. Şimdi de bu iş kolay olmayacaktır. İktidar partisi olmalarına rağmen bir sürü engellerle karşılaşıyorlar. Onun için bekleyeceğiz. Beş yıl içinde Esenler’de ne yapacaklar? Sürelerini doldurduktan sonra değerlendirme yapacağız. Esenler’de boş arazi yok ki birşeyler yapsınlar.

Kurumun başındaki insan verdiği sözü tutar

Turgut Reis Mahallesi’nde yıkılan yerlerdeki hak sahiplerine Belediye Başkanı söz vermişti. Onlarla oradan yer vereceğine inanıyorum. Bir kurumun başındaki insan verdiği sözü tutar. Ben şüphe ile hiç bakmadım. Zaten Belediye Başkanı “ben ah almaya değil, dua almaya geldim” demişti. Bu söz çok önemlidir. Şimdi bana soruyorsunuz: “İki buçuk yıl içerisinde Belediye Başkanı ne aldı?”. Onun da vatandaşlara sormak lazım. Başkan’a Allah kolaylıklar versin. Biz CHP olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Elimizi taşın altına sıkmaya hazırız.

Ticari anlayış yanlıştır

Ben Esenler’de park ve bahçelerin yapısını bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde soru önergesi vereceğim. O zaman sizlere gerekli bilgileri de vereceğim. Şayet oralarda söylediğiniz gibi ticari anlayış varsa yanlş yapılmaktadır.

Projeler Belediye Başkanı’nın heyecanıdır, özlemidir

Belediyelerde, Meclislerde çok büyük yetkiler yok. İki buçuk yıldır Meclis Üyeliği yapmaktayım. Öyle can alıcı, önemli bir proje Meclis’e gelmedi. Belediye Başkanı’na haksızlık yapamam. Hastane projesi önemlidir. Ben vicdan sahibi bir insanım. Başkan’ın hastane yapımında büyük katkıları var. Bakınız yöneticilik yapanların özlemleri olur, hedefleri olur. 100 projenin 10 tanesini yaparsanız başarılı sayılırsınız. Belediye Başkanımızın açıkladığı projeler onun özlemidir, heyecanıdır. 

Belediye Başkanı’na haksızlık yapmak istemem

Dörtyol projesi zamanında bitmedi. Önemli olan başlamasıydı. Projelerin zamanında bitmemesi ise parasal konulardır. Paran varsa biter, yoksa uzar. Ben İl Meclis Üyelerine ve Meclis Üyelerine bu konuyu Kadir Topbaş’a iletmelerini söyledim. Esenler Belediye Meclis Üyeleri de bu konuyu Topbaş’a bildirmişlerdir. Çünkü, bu projenin bir an önce bitmesi onların da arzusudur. Belediye Başkanı’nın başarılı bulup bulmadığımın cevabını da iki buçuk yıl sonra verebilirim. Aksi durumda söyleyeceklerim Başkan’a haksızlık olur. Belki de Başkan verdiği vaadleri fazlasıyla yerine getirebilir. Mahcup olmak istemem

Dernekçiliği Rumeliler yapıyor

“Baktığınız zaman Esenler’deki derneklerin çoğu kurulma statüsüne uymuyor. İşte ben de sizin aracılığınızla bütün derneklere sesleniyorum gidin Rumeliler Derneğini mutlaka inceleyin. Derneğin sevgili Başkanı Fettah Dindar Bey, gerçekten yaptıkları projelerle bizim takdirle izlediğimiz bir arkadaşımızdır.

Amacına uygun olarak kurulan bu derneğimiz maddi durumu iyi olmayan ailelere gıda ve para yardımı yapıyor, üniversite öğrencilerine burs veriyor, fakir ailelerin çocuklarına giyim kuşam alıyorlar, kendi dernek üyelerine yönelik önemli sosyal faaliyetler yapıyorlar. Ama kurulan diğer derneklerin amaçları bu değilse yetkililerin bu tür yerleri sık sık denetlemesi gerekir” şeklinde konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —