Beethoven Academy Ödülü, Fazıl Say'ın

Beethoven Academy Ödülü, Fazıl Say

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Almanya’da Beethoven Akademisi’nin 2016 Uluslararası Beethoven İnsan Hakları, Barış, Özgürlük, Yoksullukla Mücadele ve İçselleme Ödülü&

Beethoven Academy Ödülü, Fazıl Say’ın
Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Almanya’da Beethoven Akademisi’nin 2016 Uluslararası Beethoven İnsan Hakları, Barış, Özgürlük, Yoksullukla Mücadele ve İçselleme Ödülü’nü aldı.
 
Beethoven Academy’nin Almanya devletinin onayıyla verdiği ödül, insan hakları, barış, özgürlük ve gelir eşitsizliği gibi konuları ön plana çıkarmayı hedefliyor.
 

Yaşamı boyunca 50’den fazla ödül aldığını vurgulayan Say, “Ama hepsi kırıldı. Kedim hepsini aşağı atıyor. Bu güzel ödül içinse cam muhafazalı bir bölüm ayırdım. Beethoven ödülü sağlam kalacak” ifadelerini kullandı.
Ödül konuşmasının ardından ozan Aşık Veysel anısına bestelediği Kara Toprak adlı eserini çalan Say, aldığı ödülün Beethoven’ın ideallerini de kapsadığını hatırlattı: “Beethoven Uluslararası Ödülü tabii müzik camiasının en önemlisi, her müzisyen için büyük gurur kaynağı. Biliyorsunuz dostluk, kardeşlik, özgürlük, barış gibi idealleri olan bir besteciydi. Dolayısıyla çok mutluyum ben bu akşam burada.”
 
Geçen yıl ilk kez verilen ödüle 2015’te Suriyeli piyanist Aeham Ahmad layık görülmüştü. Ahmad, Yermuk mülteci kampının yıkıntıları arasında piyano çalmıştı.
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli