Bayrampaşa Zabıta Yol Verdi

Bayrampaşa Zabıta Yol Verdi

Aylar öncesinden Esenler Ferhatpaşa çiftliğini mesken tutan bir kısım Suriyelilerin yanı sıra göçmen vatandaşlarımızın sağlıksız koşullarda hayatlarını idame ettirmeleri ve cevrede yarattıkları sıkındı Bayrampa

Bayrampaşa Zabıta Yol Verdi
 
Aylar öncesinden Esenler Ferhatpaşa çiftliğini mesken tutan bir kısım Suriyelilerin yanı sıra göçmen vatandaşlarımızın sağlıksız koşullarda hayatlarını idame ettirmeleri ve cevrede yarattıkları sıkındı Bayrampaşa belediyesinin müdahalesi ile son buldu.
 
Sağlıksız koşulların yanı sıra çevreyi kirleterek hayatın ipine tutunmak için kurmuş oldukları gelişi güzel çadırlarda kural tanımadan yaşam mücadelesi veren Suriyeli mağdurlar Pazar günü öğlen saatlerinde Bayrampaşa Zabıta ekiplerinin yaptığı müdahale ile otobüslerle şehir dışına gönderildi.
 

Bayrampaşa belediye ekiplerinin vatandaşların yapmış olduğu yoğun şikâyetleri değerlendirerek dikkate alması, cevrede yaşayanları memnun etti. Burada yaşamını idame etmek için çadırlar kuran Suriye’lilerin etrafı kirleterek çevrede yaşayanlar için  salgın hastalık korkusunu da beraberinde getirmişti. Bu duruma son verilmesi, özellikle Esenler halkı  ve B. Paşa' lılar için memnuniyet yaratmıştır.
 
Konuştuğumuz bazı vatandaşlar,’’bizler, Esenler’de yaşıyoruz, burada ki durumu Esenler Belediyesine defalarca bildirmemize rağmen, her hangi bir sonuç alamadık, B.Paşa Belediyesinin yapmış olduğu, bu operasyondan dolayı memnunuz. Burada bir insanlık dramı yaşandı. Bu insanlar cahil olabilir, ancak, insandırlar. Elektrik, su olmadığı gibi, tuvalet ihtiyaçlarını da çevreyi kirleterek yapıyordular. Buradan gelip geçen yöneticilerin bu durumu görmemesi hayret vericidir. Onların bu ayıbı nasıl açıklayacaklarını da merak ediyoruz.’’
 
Bir başka vatandaş ise;’’Suriye’li ve göçmen vatandaşların buradan gönderilmeleri iyi ki mağduriyet yaratmadı. Buraya yaklaşan Metro turizm şirketinin otobüsleri,  bu insanları hiç para almadan; Adana, Mersin, Hatay, Ş.Urfa’ya götürecek olması, başka bir dramın yaşanmaması açısından önemlidir’’dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli