Bayburt'lular Kurtuluşuna Bağcılar'da Haykıracak

Bayburt

Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Esenler Şubesi Başkanı Fuat Saka Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek geceye tüm Esenlerlileri davet etti.





Bayburt'lular  Kurtuluşuna Bağcılar’da Haykıracak
 
Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Esenler Şubesi Başkanı Fuat Saka Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95.  yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek geceye tüm Esenlerlileri davet etti.
 
Saka“İstanbul’da yaşayan bir Bayburtlu olarak, yaklaşık yüz yıl evvel Bayburtluların, eşsiz bir kahramanlık destanı yazması sonucunda kazandığımız bağımsızlığın onurunu yaşıyorum.  Bayburtlu Atalarımızın bu milli mücadeleyi şereflendirdiği gün olan 21 Şubat’  kurtuluş gününü kutluyorum. Bu onurlu mücadelede şehit olan kahramanlarımızın Aziz hatıraları karşısında bir kere Taha saygı ile eğiliyorum.
 
Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri tüm yurtta devam ediyor. Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü İstanbul’da muhtelif etkinliklerle kutlanacak.
 
Bizde 23. Şubat cumartesi günü Bağcılar Olimpik Spor Kompleksinde 18.30-23.00 saatleri arası düzenlenecek bir geceile Bayburt’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayacağız.
 
21 Şubat 1918, inanmışlığın, kararlılığın, azmin, birlik ve beraberliğin, yeniden doğuşun ve dirilişin tarihidir. Bugün şehit olan dedelerimizin onurlu mücadeleler sonucunda bizlere bu toprakları kazandırdığı gündür. Bugün Bayburtluların esaretten kurtulduğu gündür.
 
23 Şubat akşamı tüm hemşerilerimizi ve Esenler halkını bu onurlu gecemize davet ediyorum” dedi.




  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli