Tarih: 05.07.2021 19:20

Başkan görevinden feragat etmelidir'

Facebook Twitter Linked-in

Esenler Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı 1’nci oturumunda İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mikail Karapınar ile AKP’li Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Gündem dışı söz alan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mikail Karapınar şöyle konuştu;
 

“Son bir haftadır Esenlerimizin gündemini oluşturan oruç reis mahallemizde yıkılan park alanı ile alakalı yapmış olduğumuz araştırmayı sizler ile paylaşacağız.
 
2002 yılında yapılan 5000’lik imar planı ile 18 bin metrekaresi yeşil alan olan bu ada da cami alanı özel okul alanı ticari + depolama alanı sağlık alanı ve belediye hizmet alanından oluşmaktadır. 2007 büyükşehir meclis kararı ile ticari +konut alanı yaklaşık 8 bin metrekare büyültülerek yeşil alan ticari alana çevrilmiştir.

Bu işlemin yapılabilmesi için Esenler’de eş değerde bir yer yeşil alan ayrılması gerekmektedir. Esenler’de ve de Oruçreis Mahallesinde 1 metrekare yeşil alanın çok önem arz ettiği ortada iken hangi çıkar ilişkileri bu yeşil alanın ticari +depolama alanına çevirmiştir. Büyükşehir Belediyesi böyle taraflı bir karar aldığında Esenler Belediyesi Esenler halkının haklarını koruya bilmiş mi? Soruyorum.
 
Çocuklarımızdan özür diliyoruz
 
Esenler belediyesi kalan alanı gece kondu önleme bölgesi olarak meclis kararı ile 2013 yılında ticari +depolama alanının dışında kalan alanı bakanlığa devrediyor. Bakanlık bu alan ile alakalı kalan yaklaşık 10 bin metrekare alanın tamamını gece kondu önleme alanı olarak plan değişikliğini 2016 yılında yapıyor. Bu yapılan planda, sağlık ocağının olduğu alanda gece kondu önleme bölgesi içerisinde kalarak konut +ticaret olarak planlara işleniyor.ve sağlık ocağının taşınmasına karar veriyor. Ve Esenler Belediyesi buradaki sağlık ocağını imar planlarında çocuk oyun alanı olan başka bir sosyal donatı alanına taşıyor. Çocuklarımız yine gözden çıkarılmıştır. Ve bu kararı bizler oy birliğiyle geçirmişiz. Çünkü meclise gelen teklifte sağlık ocağının yapılacağı yerinin ne olduğundan bahsedilmemişti. Ve yeteri kadar şeffaf değildi. Bakanlık, Esenler’imize sağlık ocağı yapacak diye halkın menfaatini düşünerek evet oyu kullandık. Şimdi tüm çocuklarımızdan özür diliyoruz.
 
Bu alan ile ilgili son plan 2020 yılında tekrar yapılıyor 2016 ve 2020 yılında yapılan planları bakanlık yapıyor. Ve bakanlığın 2016 yaptığı planları değiştirerek bu alanın ticaret +depolama alanının sağ tarafı sağlık alanı sol tarafı da ticaret + konut alanı olarak planlanıyor ve yapılacak konutların yapımının ihalesi yapılarak iş başlamış oluyor.
 
Belediye Başkanı görevinden feragat etmelidir
 
2002 yılında 18 000 m2 yeşil alan +sağlık ocağı alanı 2007 yılında yaklaşık 8 000 m2 yeşil alan; ticari +depolama alanına dönüyor. Tekstilkent ve Giyimkentin yanı başında çok büyük bir ihtiyaç varmış gibi fakat alana bu büyük ihtiyaca yönelik herhangi bir işlem yapılmamıştır. Sadece yerin imarı değişmiş yeşil alan 2,5 emsallı ticari +depolama alanına dönüşmüştür.
Esenler halkının hakkı bu işlemi yapanlardan sorulsun.
 
Gelinen son nokta 18 bin metrekare yeşil alana karşılık 277 adet konut ve 35 adet dükkân olarak 550 gün sonra teslim edilmek üzere bakanlıkça ihalesi yapılmıştır. Esenler Belediyesi Esenler’in menfaatini düşünmeden hareket etmiştir. İş bilmezliğini bir defa daha göstermiştir.18 bin metrekare arsaya karşılık 277 konut 35 dükkân yapamayacaksa Esenler Belediye Başkanı görevinden feragat etmelidir. Ve bu 277 konut 35 dükkân için bakanlığı 10 yıl beklemek zorunda kalmıştır. Bakanlığı 10 yıl beklememek için sadece yılda 35 konut yapmalıydı.
 
Askeri alan içinde durum bundan farklı değil .2020 yıl sonu teslim edilecek konutlar teslim edilmeyince başkan bu kürsüden 2021’in 6’ncı ayı teslim edileceğini söyledi.
Bu söylemde gerçek olmadı henüz 1 metrekare yol yok. Yapı kalitesi de vatandaşın dikkatinden kaçmamış.
 
Esenler Belediyesi bakanlık ile yapmış olduğu sözleşmenin işvereni fakat devlet hiyerarşisinde alt konumda bulunmaktadır. Bu sebep ile Sayın Göksu’nun yaptırım olarak yapacağı bir şey yoktur. Sayın Göksu’nun vereceği teslim tarihinin bir tutarlığı kalmamıştır. Süreç şuna everilmiştir. Ne zaman biter ise o zaman teslim edilecektir. Esenler Belediye Başkanı derhal bakanlık ile yapmış olduğu anlaşma şartlarında veya daha iyi şartlarda alternatif taraflar bulmak zorundadır. Esenler halkının bekleme lüksü kalmamıştır.”

  

İYİ Part'li Belediye Meclis Üyesi Mikail Karapınar," Esenler Belediyesi iş bilmezliğini bir defa daha göstermiştir.18 bin metrekare arsaya karşılık 277 konut 35 dükkân yapamayacaksa Esenler Belediye Başkanı görevinden feragat etmelidir.” sözüne AKP'li Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya şöyle cevap evrdi;


VİDEO İZLE
 
 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —