Başkan Özkan Ercan'dan Bankalara Destek Çağrısı

Başkan Özkan Ercan

ESİNDER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, Yeni Şafak Gazetesine verdiği röportajda “Türkiye genelinde dönüşüm sürecinin hızlanması için kamu bankaları kredi desteği sağlamalıdır.

Başkan Özkan Ercan’dan Bankalara Destek Çağrısı
 
ESİNDER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, Yeni Şafak Gazetesine verdiği röportajda “Türkiye genelinde dönüşüm sürecinin hızlanması için kamu bankaları kredi desteği sağlamalıdır. Bu konu hükümet programına alınmalıdır” dedi.

ESİNDER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, “Daha önceden DenizBank, İş Bankası, Şekerbank, Kuveyt Türk ile anlaşmalar yaptık ve Kentsel Dönüşümde Türkiye’ye yeni bir model kazandırdık, ESİNDER Yapı Yönetim Kurulu olarak, Türkiye’ye örnek olan bu modele kamu bankalarının da destek olmasını istiyoruz.

BANKALARA DESTEK ÇAĞRISI
ESİNDER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, “Kentsel dönüşüm yaygınlaşması için kamu bankalarının kredi desteği sağlaması lazım. Özel bankalar kentsel dönüşüm kredisi veriyor. İstanbul ve Türkiye genelinde dönüşüm sürecinin hızlanması için kamu bankaları da kredi desteği sağlamalıdır. Bu konu hükümet programına alınmalıdır"
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ VERMEK İÇİN NAZLI DAVRANIYORLAR
Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarını ilk başlatan firmalardan biriyiz. ESİNDER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı olarak, özel sektör bankaları dışında kamu bankalarının projelere finans sağlamasını da istiyoruz. Ancak yasal mevzuattan dolayı kamu bankalarının kentsel dönüşüm kredisi vermek için nazlı davrandığını görüyoruz.

KAMU BANKALARI DEVREYE GİRERSE…
Kentsel dönüşüm kredilerinde konut kredisinden farklı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yüzde 4 destek verdiğini belirten Ercan, "Verilen katkıdan dolayı bazı şartları isteniyor ve dolayısı ile süreç uzuyor. Devlet bankaları da uzayan ve iş yükü getiren bu krediyi vermekte imtina ediyor" diye konuştu. Ercan, kamu bankalarının devreye girmemesi nedeniyle rekabet oluşmadığını özel bankaların istedikleri faiz oranına razı olmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Türkiye'de 10-15 yılda bitirilmek istenilen kentsel dönüşüm sürecinin planlanan zamanda yapılabilmesi için kamu bankalarının kredi desteği sağlaması gerektiğine işaret eden Ercan "Halihazırda sadece özel bankalar bu krediyi veriyor. Bu konu hükümet programına alınmalıdır. Kamu bankaları da sektöre krediye vermeye başlarsa faizler düşer işler hızlanır” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli