Başkan Göksu ve Meclis Üyeleri Sözünüzde Durun!!!

Başkan Göksu ve Meclis Üyeleri Sözünüzde Durun!!!

Esenler’deki Amatör spor kulüpleri ve Amatör kulüplerin bünyesindeki sporcular, Esenler Stadyumunu peşkeş çeken Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya ve Belediye meclis üyelerine kırmızı kart gö

Esenler Belediye Başkanı Göksu, İBB’ de işine son verilen işçilere sahip çıktığı gibi bakalım geleceğimiz olan gençlerimize, bakalım Esenlerin geleceğine ne kadar duyarlı olacak, yönettiği ilçesine sahip çıkacak mı? Başkan Göksu ve meclis üyeleri, Belediye meclis toplantısında,“ Biz o stadyumu Esenlerin çocuklarına yaptık. Esenler’de bulunan spor kulüplerinin her birine soyunma odası vereceğiz” sözün vermişlerdi.
 
Bu gelişmeler üzerine Esenler’de Amatör Futbol kulüpleri ve bu kulüplerde spor yapan Binlerce Genç Esenler’de Profesyonel Takım Olarak Faaliyet Gösteren Erokspor’un Esenler Stadyumunda Antreman Yapmalarına İzin Vermemesine tepki koyarak İ.B.B Esenler Stadyumu önünde, Esenleri yönetenleri protesto ettiler, kırmızı kart gösterdiler.
 
”Esenler Stadyumu bizimdir bizim kalacak” ”Bu stat bizim her şeyimiz”  sloganı atan gençler, Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya ve Belediye meclis üyelerine seslendiler.
 
ESENLER AMATÖR KULÜPLER BİRLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Yaşadıkları problemleri kamuoyu ile paylaşmak isteyen Esenler Amatör Kulupler Birliği bir basın bildirisi yayımladı.
Yapılan bildiri aynen şu şekilde:
”Esenler Belediyesine ait olan stadyumun yıkılmasından sonra yerine yapılan yeni stat’tan faydalanamayan sporcu çocuklar ve gençler Erokspor’a tanınan ayrıcalıktan şikayetçi”
”Esenler Belediyesi’ne ait olan stadyum 2014 yılında yıkılıp, arazisi yeniden stadyum yapılması için İ.B.B.’ye devredilmiştir
Üç yıllık yapım aşamasında Esenlerde’ki tüm Amatör Spor Kulüpleri kendilerine antrenman sahası ya da servis verilmemesine rağmen ayakta kalarak sabırla yeni stadın yapılması bekledi”
”İ.B.B. tarafından  yeni yapılan stadyumda on bir Amatör spor kulübü olarak faaliyetlerimizi (antrenman ve maç) şampiyonluklar alarak gerçekleştirdik. Bu faaliyetler kapsamında aylık 10 bin sporcumuz ile birlikte spor yapmak isteyen Esenlerin çocukları, bu güzel tesislerden faydalanmıştır”
EROK SPOR ESENLERİN ÜZERİNE KABUS GİBİ ÇÖKTÜ
”2018 yılından itibaren Beyoğlu ilçesinde faaliyet gösteren Erok Spor, profesyonel lige çıktığında, İ.B.B.’nin Esenler gençliğine yaptırdığı modern stadımızda, maçlarına başladı. 2019 yılında stadımızı kullanabilmek sahiplenmek için adını Esenler Erok Spor olarak değiştirdi”
”Bu süreçten sonra İ.B.B.’ye ait olan tesisin Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne devri gerçekleştirildi. Spor Bakanlığı tarafından, ilçedeki 84 bin çocuk ve gencin tek faydalandığı bu stadyum ve kompleks 49 yıllığına, özel bir şirket olan Erok Spor Kulübüne verildi”
”On iki kulüp 108 kategori için Esenler Turgut Reis, Üçyüzlü, Oruç Reis antrenman saati alamamışlardır. Bir başka saha olmadığı için gündüz üçer takım olarak antrenman yapabiliyoruz.. Bizlere verilen saat okul saati olduğu için bu saatlerde antrenman yapmak olanaksız. Çocuklarımız hem okumalı hem de spor yapabilmeli. Dört takımın daha idmansız lig oynaması bu kategoriden yani ligden çekilmesi demektir”
”Saha planlamasındaki dayatmayı kabul etmiyoruz 12 amatör takımın İ.B.B.’nin stadyumu iken sorunsuz çözdüğü saha planlamasına geri dönülmesini istiyoruz”

ÇOCUKLARIN SESİ OLMAYA KARAR VERDİK
”Bu yaşananlar Esenler’de yaşayan ve yöneten her insan için kara bir leke ve ayıp olarak kalacaktır. Esenlerde tek olan tesisin gerçek sahipleri çocuklar, gençler ve Amatör Spor Kulüpleridir. Özel bir şirket olan Beyoğlu’nun takımı EROK SPOR kamu vicdanında ve Allah katında bunu nasıl temizler bizler bilemiyoruz. Esenler ’de bulunan 11 Amatör Spor Kulübümüz sezon boyunca 92 takım halinde yılı başka tesislerde tamamlamaktadır. Kendi tesislerine sokulmayan binlerce çocuk ve gencin sesi olmaya ve haksızlığa dur demeye karar verdik”
Esenler Gençliğine yapılan stadyumumuzun profesyonel olarak başka ilçeden gelen bir spor kulübünün gelip bizi dışarıda bırakmasını kabul etmiyoruz.
 
Sahanın çim yapılmasını istemiyoruz.
 
Bize yetmeyen stadyumun dışarıdan gelen bir kulübün altyapısına verilmesini istemiyoruz.
 
Esenlerin tek stadının, başka bir yeni saha yapılmış gibi tahsis edilmesini istemiyoruz.
 
Esenlerde eğitim gören 84.000 öğrenci ve genç için yapılan tek stadyumun Erok Spora verilmesini istemiyoruz.
Esenler Kulüpler Yönetim Kurulu Başkanı:
Ayhan ÇINAR
BİZ ESENLERİZ BİZ TÜRKİYEYİZ


DAHA ÖNCE YAPTIĞIMIZ HABERİN LİNKİ…
TIKLA İZLE


http://www.7-24esenlerhaber.com/haberdetay/Esenler-Stadyumu-Esenlerin-Amatorlerine-Parali/6642