Başkan Göksu Yavaş'a Kürsü Hakkı Tanımadı

Başkan Göksu Yavaş

Yavuz Selim Mahallesi sakinlerinin katılım sağladığı ”Kentsel Dönüşüm Fikir Projesi” toplantısı Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda demokrasi kültürünü

Başkan Göksu Yavaş’a Kürsü Hakkı Tanımadı
 
Yavuz Selim Mahallesi sakinlerinin katılım sağladığı ”Kentsel Dönüşüm Fikir Projesi” toplantısı Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda demokrasi kültürünün yerini metazori aldı… Muhtar Recep Yavaş’ın  sözünü keserek ”Burada şov yapamazsın” dedi.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde yapılan toplantıya, İBB kentsel dönüşüm daire başkanı ve uzmanları yanı sıra Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, Nihat Karataş, Ömer Çetinkaya, Osman Gökçebaş, Belediye birim müdürleri, Mahallesinde Kentsel dönüşümde proje üreten ve mahalle sakinlerinin desteğini alan Yavuz Selim mahalle muhtarı Recep Yavaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, ‘Kentsel dönüşüm kapsamında  eski evleri yıkıp yapacağız ve 100 metre kare evi olana 80 metre kare ev vereceğiz bunun için de vatandaşımızdan bir ücret talep etmeyeceğiz’ açıklamasında bulunmuştu.
Sunulan proje kapsamında Esenler Yavuz selim Mahallesinde uygulanmak üzere mahalle sakinleri ile görüş alış verişinde bulunuldu.

Mahalle sakinlerinden bazıları bu toplantıdan çok geç haberdar edildiklerini dile getirerek, sunumu gerçekleştirilen projede %75’e ulaşmak için yeniden bir toplantı düzenlenmesini ve vatandaşlarının tamamının bilgilendirilmesini belediye başkanından talep ettiklerini belirttiler.
Bunun üzerine Belediye Başkanı Göksu bu talebi değerlendireceklerini söyleyerek olumlu yönde görüş belirtti.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu toplantıda yaptığı konuşmasında ”Uzun süredir bu mahallede kentsel dönüşüm isteği  var, bu zaman içerisinde arkadaşlar bir takım çalışma yaptılar, projeler geliştirdiler, bunlardan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum”.

GÖKSU: ”BEN SİZİN HAKKINIZI KORUMAK İLE SORUMLUYUM”
Başkan Göksu ”Herhangi bir projede benim şahsi tavrım söz konusu değil. Benim tek amacım sizin hakkınızı, hukukunuzu korumak ve ben bununla sorumluyum”.
 ”ESİNDER YAPI A.Ş’YE HACİZ”
Göksu konuşmasında ”ESİNDER Yapı A.Ş ‘nin bu gün itibariyle asansörlerine haciz geldi, bu durumu şimdi kurtaracak? yada Yavuz selim Mahallesindeki kentsel dönüşümünde bir teyzemizin başına bir iş geldiği zaman kim kurtaracak? ben müdahale edeceğim değil mi? bundan dolayı ben işimi sağlama almalıyım”.
HERKESİN DAİRESİNE DAİRE VERECEĞİZ
Başkan Göksu ”Altını çizerek belirtmek istiyorum bu bir ikna toplantısı değildir. Mahallenin %75’i bu projeye evet derse çalışmalarımızı İBB’nin garantörlüğünde herhangi bir imar artışı yapmadan, herkesin dairesine daire vererek başlatacağız”.
BAŞKAN GÖKSU ”YİNE ADAYIM DEVAM İNŞALLAH”
Mahalle sakinlerinin sorularının bir diğeri de  ”Önümüzde yerel seçimler var, İBB ve Esenler Belediye Başkanın da değişme ihtimali söz konusu, eğer böyle bir gelişme olursa bu proje iptal olacak mı? demesi üzerine Başkan Göksu, ”Devlet de devamlılık esastır, bende önümüzde ki yerel seçimlerde tekrar adayım, devam inşallah dedi.

MUHTAR RECEP YAVAŞ KONUŞTURULMADI
Yavuz Selim Mahalle sakinlerinin sorularını cevaplayan Başkan Göksu,nun ardından mahalle muhtarı Recep Yavaş konuşmak için mikrofonu alarak ”Belediye Başkanı demek ki Yavuz Selim mahallesinde kentsel dönüşüm olacağını kabul etti, daha önce bu mahallede dönüşüm yok ve öyle bir düşüncemiz de yok diyordu. Bize sunum yapacaklarını söylemişlerdi ama yapmamışlardı dediği anda salonda mahalle sakinleri alkışlar ile muhtar Yavaş’a destek verdi. Bunun üzerine Başkan Göksu Muhtar Recep Yavaş’ın  sözünü keserek ”Burada şov yapamazsın diyerek toplantıyı kapatıyorum, herkesi davet edip detayları anlatacağız dedi. Bir anda salonda mahalle sakinleri Başkan Göksu’ya büyük tepki gösterdi. Mahalle sakinleri Muhtar Recep Yavaş’ın konuşmasına devam etmesini istedi. Bunun üzerine Muhtar Yavaş tekrar mikrofonu eline aldığı anda reji tarafından sesin kapatıldığını gördü. Bu duruma mahalle sakinleri daha çok tepki göstererek ”bu Kültür Merkezi Vatandaşın, bizlerin konuşma hakkını nasıl kısıtlarsanız” diyerek serzenişte bulundu.



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli