Başkan Aydıner'den Dindar'a bol bol teşekkür

Başkan Aydıner

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Fettah Dindar’ın Belediye Meclis Toplantıları’nda sorduğu sorulara cevap vermekte güçlük çeken Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Dindar’ın ılımlı siyas

 
CHP’den Bayrampaşa Belediye Meclis Üyesi adayı gösterildiğinde birilerinin gizliden gizliye çıkardıkları korsan baskılarla eleştirdikleri Fettah Dindar, kısa sürede taraflı tarafsız herkesimin takdirini ve güvenini kazanmayı başardı. CHP’li Dindar’ın özellikle yapıcı muhalefeti ve Bayrampaşa halkının menfaatlerini koruyan önerileri Başkan Aydıner’in de büyük takdirini kazandı.
 
“270 bin kişinin vebali bizlerin üstündedir”
 
Bayrampaşa Belediye Meclis Toplantısı’nda 2016 yılı tahmini bütçesiyle ilgili söz alıp borç tehlikesine dikkat çeken CHP Grup Sözcüsü Fettah Dindar, “Borcumuzun 2016 yılında 170 Milyon TL olacağını tahmin ettiğimiz için Bayrampaşa Belediyesi olarak tasarruf etmek zorunluluğumuz vardır.Eğer etmezsek borcumuz bizlere ağır bedeller ötedir. Çünkü 270 bin kişinin vebali bizlerin üstündedir.”” Dedi.


 
Bayrampaşa Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısına CHP Grup Sözcüsü Fettah Dindar’ın açıklamaları ve uyarıları damga vurdu. Bayrampaşa Belediyesi olarak tasarruf etmek zorundayız diyen CHP Grup Sözcüsü Dindar, şöyle konuştu;
 
“Şimdi belediyemizin personel giderleri 23 Milyon 769 bin, Sosyal Güvenlik Kurumu ödemeleri 3 milyon 614 bin, Mal ve Hizmet alma giderleri 119 milyon 619 bin, faiz giderleri 4 milyon 520 bin, cari transferler 3 milyon 381 bin, sermaye giderleri 27 milyon 95 bin ve yedek ödenek 8 milyon TL’dir. Bunları toplamı 190 milyon TL yapıyor.
 
Diğer yandan belediyemizin 2016 Yılı tahmini gelirlerine bakıyoruz vergi gelirleri 68 milyon 825 bin, Teşebbüs ve Mülkiyet gelirleri 13 milyon 450 bin, Bağış ve Yardım ile özel gelirler 3 milyon 550 bin, diğer gelirler 75 milyon 74 bin, sermaye gelirleri 100 bin, ret ve iadeler 1 milyon TL. Yani toplam gelirlerimiz 160 milyon TL olarak gözüküyor.
 
Bu rakamlar üzerinden çok açık ve net söylüyorum sadece belediyecilik görevimizi yapsak, sosyal belediyecilik yapmasak dahi belediye olarak 2016 yılını 30 milyon finansman açığıyla kapatacağız. Buda belediyemizin borcunun 2016 yılında 170 milyon olacağını gösteriyor. Onun için bizim Bayrampaşa Belediyesi olarak tasarruf etmek zorunluluğumuz vardır. Özellikle mal ve hizmet alımlarından mutlaka etmek zorundayız. Eğer etmezsek borcumuz bizlere ağır bedeller ötedir. Çünkü 270 bin kişinin vebali bizlerin
üstündedir.”



Aydıner'den Dindar'a teşekkür

CHP Grup Sözcüsü Fettah Dindar’ın açıklamalarını ve uyarılarını can kulağıyla dinleyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner de, her zamanki gibi olumlu ve Bayrampaşa halkının çıkarlarını ön planda tutan muhalefetinden dolayı CHP'li Dindar'a teşekkür ederek, uyarılarını dikkate alacaklarını söyledi. 


 
 
 
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı