Basınımız Ticarileşmemeli.

Basınımız Ticarileşmemeli.

Esenler Belediyesi'nin Esenler Kültür Merkezinde düzenlediği ramazan etkinlik programına katılan dernekler stant çalışmalarını tamamladı. ESDEF Başkanı Mustafa Kaplan'la halen başkanlığını yaptığı Çankırıl?

 

 

 

 Yerel Basınımız Ticarileşmemeli.

Esenler Belediyesi'nin Esenler Kültür Merkezinde düzenlediği ramazan etkinlik programına katılan dernekler stant çalışmalarını tamamladı. ESDEF Başkanı Mustafa Kaplan'la halen başkanlığını yaptığı Çankırılılar Derneği standında önemli bir söyleşi yaptık.

Mustafa Kaplan "500 bin kişinin yaşadığı ilçemizde yapılan bu etkinlikler halkımızın tamamını ilgilendirir. Böyle bir organizasyonda protokolde yerini almalıdır. Siz gazetenizde söylüyorsunuz benim haberim yok, protokol eksikmiş, kimse yoktu diyorsunuz. Bence orada devlet, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve halktan esnaftan kişiler yer almalıydılar.  Davet edilip edilmediklerinden haberimiz yok, şayet davet edilemedilerse bu organizasyon hatasıdır.

 

Bizim için fark etmez biz davet edilsek de edilmezsek de orada bulunmamız gerekirdi, ama görüyorsunuz işimiz yoğun stant çalışması yapıyoruz geç kaldık yetişemedik.

Biz Çankırılılar Derneği olarak buradayız, her programa katılmayı görev kabul ederiz. Bu etkinliğe 9 dernek katıldı. Biz ESDEF olarak hiçbir derneğin etkinlik programına karışamayız herkes özgür iradesiyle programını sunabilir. Ama gönül isterdi ki burada daha fazla vilayet derneği olsun imkanlar bu kadar yerimiz dar hakim irade böyle isledi.

Basın da, biz de görevlerimizi görev bilinciyle yapmalıyız. Son günlerde beni çok eleştiriyorlar, ben eleştirilere açık biriyim. Sizlerin düşünce ve ideallerinize nasıl hizmet etme aşkı ile çalıştığınızı biliyor ve emeklerinize saygı duyuyorum. Fakat Esenler kamuoyunu bilgilendirmek, doğru haber yaparak Esenlerimize vizyon kazandırmak niteliğinden uzaklaşanları görüyor ve üzülüyorum.

Bu arkadaşlar birilerinden bir beklenti içindeler. Kimden, nereden, neyi beklediklerini kendilerine sormak lazım.

Yerel basınımızın çalışmalarını eksik buluyorum. Basınımızın basın olmaktan öteye farklı beklentileri olmamalı,basınımız bazı siyasi partilerin ve kişilerin kulvarı dışına çıkamamaktadır. Basınımız ticarileşmemeli.

Böyle olduğu içindir ki son günlerde ESDEF manipüle edilmek islenmektedir. Bizi kimsenin yönlendirmeye, karalamaya hakkı yoktur. Gücüde yetmez. Ben eleştirilere etik kurallar çerçevesinde her zaman açığım. Bizim iyi niyetimizi suistimal ederek prim yapmaya çalışanlar kendilerine çeki düzen vermelidir.

ESDEF olarak zamana ihtiyacımız var kısa bir sürede önemli işler yaptık. Yeni açılan bütün derneklerimizin etkinliklerinde yer aldı ve kendilerine desteklerimizi sunduk. Katılımcı ve örgütlü bir toplum yaratmak hedeflerimizdendir. Esenler'de gelişen güncel olayları takip ederek değerlendirmeler yapıyoruz. Ben ESDEF'i dört dörtlük kurulmuş bir yapı olarak görüyorum"...



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı