Basın Düşmanı CHP, Biz Yoksak Siz Bir Hiçsiniz

Basın Düşmanı CHP, Biz Yoksak Siz Bir Hiçsiniz

Sevgili üstat… Ben CHP’nin iktidar olması uğruna aylarca komada yattım. Ben o partinin ilçe başkan yardımcısı olarak mücadele verdim. Bana yapılanları yazmaya kalksam aylar alır, ahde vefa yok, CHP insanlıktan nasi

Basın Düşmanı CHP, Biz Yoksak Siz Bir Hiçsiniz
 
Sevgili üstadımız ve duayen basın emekçisi Engin Belli Kurban Bayramı’nın 2. Günü Ak Parti ve CHP’den Bayramlaşma Programları için davet almış ve bu davete birlikte gitmemizi istemişti. Kendisine “ne olur beni CHP’nin programlarına götürme” dedim ve gitmedim. Davete giden Belli saygı görmedi, sevgisizlerden sevgisizlik gördü. Gördüklerini yüreği sızlayarak kaleme aldı…
 
Sevgili üstat… Ben CHP’nin iktidar olması uğruna aylarca komada yattım. Ben o partinin ilçe başkan yardımcısı olarak mücadele verdim. Bana yapılanları yazmaya kalksam aylar alır, ahde vefa yok, CHP insanlıktan nasiplenmemiş birkaç kişinin çiftliğine dönmüş, CHP Atatürk’ün ilkelerinden savrularak kalitesiz insanların toplanıp cemaat evine dönüştüğünü üzülerek seyrediyorum… Ne duruyorsunuz verin beni il disiplinine, verin beni mahkemeye.
 
İşte Üstat Bellinin kaleminden dökülenler…

GAZETECİ ENGİN BELLİ’NİN KALEMİNDEN
 Kurban Bayramı’nın 2. Günü Ak Parti ve CHP’den Bayramlaşma Programları için davet aldım. Program saatleri de benim için uygun olunca Tarafsız Gazetecilik anlayışımız gereği iki davete de icabet etmem elzem oldu.
 
Davetlerden ilkini Ak Parti Sultangazi İlçe Başkanı Abdurrahman Dursun bir gece önceden bizzat telefon açarak yapmıştı. Saat 11:00’de başlayan program için Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde ki ilçe binasına gittim. Az sayıda Yerel Gazeteci arkadaşım vardı. Kapıdan girer girmez kalabalığın arasından çıkan İdare Amiri Harun Dağeri büyük bir sevinç ile bizleri karşıladı. Kolonya tutup ikramlarda bulundu. Naif insan mihmandar edası ile İlçe Başkanı Kıymetli İnsan Dursun’un odasına bizleri davet etti. İlçe Başkanı Dursun’da büyük bir nezaketle yerinden kalktı, elimizi sıktı ve konuk severliğini ziyadesi ile gösterdi. Genç Yaşlı Ak Partililerin Gazetecilere ilgisi yoğun oldu. İlçe Başkan Yardımcısı Av. Fatih Sultan Mehmet Çiçek’te bir an olsun yanımızdan ayrılmadı. Hoş sohbeti ve güler yüzü ile öylesine ilgilendi ki bizimle gerçekten hem kendisine hem insan sevgisine hem de Siyasi Ahlakına hayran kaldık. Bayramlaşma sırasında Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Eski Başkanları Suzan Dağlar Civan ve Murat Atım, Yönetim Kurulu Üyeleri dahası sayıları yüzü geçen Ak Partililer tek tek elimizi sıkıp Bayramımızı tebrik edip teşkilatlarını ziyaret ettiğimiz için şükranlarını sundular. Programda bizlere de söz verip Bayram dileklerimizi paylaşmamızı sağladılar. Sabırla bizleri dinleyip hep birlikte alkışladılar. Program sonunda ise yine büyük bir nezaket ile kapıya kadar uğurladılar.
Mutlu Olmadık !..
 
CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu size veda ederken diyecektim ancak Bayram olduğu için kimsenin gönlünü kırmak istemedim. Aslına bakılacak olursa şimdi de öyle yapacağım, pek çok kelam ederim size ancak etmeyeceğim. Müsaadenizle birkaç cümle ile özetleyeceğim içimde ki duyguları; “Ağırlayamayacağız konukları davet etmeyin, hele ki Gazetecileri hiç davet etmeyin, hoş biz Gazeteciler davette beklemeyiz haber değeri var olan konularda, hatta siz en iyisi deyim yerindeyse kendiniz çalın kendiniz oynayın, DHA’ya üç beş kuruş abonelik ücreti adı altında ulufe verip haberlerinizi yaptırın, elinde cep telefonu olan partinizin üyesi kendilerine Gazeteci süsü verenleri başınızın tacı yapın, biz Gerçek Gazeteciler sizin korumanız, şipşak fotoğrafçınız ya da somurtkan güvenlikçilerinizin oyuncağı değiliz. Biz artık CHP İl Başkanlığı’na gelmeyiz. Sonra Ulusal Yerel Gazetelerde yer bulamıyoruz demeyin çünkü Nezaketten yoksun bir idari yapınız var. Bu ayıpta size yeter.”
 
Bayram Nezaketsizleri !..
Gazeteci olarak İktidarın Türk Toplumuna bakışını, Gazeteciye yaklaşımını bu şekilde gözlemledik. Ya Ana Muhalefet ? Sınıfta kaldı !.. Bayram günü nezaketsiz ve konuklarına kolonya bile tutamayan siyasi parti CHP’dir !.. Atatürk’ün halkçı partisi ne hallerde kimlere emanet demeyeceğim. Siz kendiniz ötekileştiriyorsunuz bizzat kendinizi ve sizi seven insanları. Ancak bilin ki insan kolay kazanılmaz ama çabuk kaybedilir. Bugün bunu yaşadınız fark ettiniz mi bilmiyorum ?
 
Mukayeseyi siz yapın Kıymetli Okurlarım. Bayramınız kutlu olsun, esen kalın.

 
 Yanımda olanlar belli...YASİZ...
 
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı