Başarısızlığın Sorumlusu Ütebay ve Ekibinindir

Başarısızlığın Sorumlusu Ütebay ve Ekibinindir

CHP Esenler ilçe başkanlığı yarışında egemenlerin mahalle delegelerine yoğun baskı kurmaya devam ettiği İlçe başkan adaylığı yarışında, Başkan adayları son sözlerini söylediler sıra mahalle delegelerinde, onlar

CHP Esenlerin güçlü adayı, kazanmasına kesin gözüyle bakılan Cemal Kaya, bugün esenler kültür merkezinde verdiği sabah kahvaltısında sakin bir o kadarda mütevazi konuşmasıyla eski ilçe başkanına ve ekibine başarısız oldunuz diyerek eleştirilerde bulundu.

“İBB SEÇİMLERİNDE BÜYÜK BİR BAŞARI VARAMA ESENLER’DE BU BAŞARIYI MAALESEF YAŞAYAMADIK”
KAYA:
 Uzun yıllar kazanamadığımız İBB Seçimlerini  büyük bir zaferle kazandık.  Bu zafere imza atan sizlere teşekkür ediyorum. Bu zafere ismini yazan sayın genel başkanımıza, sayın il başkanımıza da ayriyeten teşekkür ediyorum. Ortada bir başarı var bu başarıyı maalesef  yerel seçimlerde Esenler'de  yaşayamadık. Bizlere bu başarıyı yaşatamayanlara elbette bir şeyler söylemek gerekiyor. En büyük sözü ise siz değerli delege arkadaşlarım ilçe kongremizde söyleyeceksiniz. Sizlere inanıyorum ve güveniyorum.
Yerelde İstanbul’un en az oy alan ve büyük  oy kaybı yaşayan ilçe olduğumuz ortada. Üç meclis üyesini ikiye düşüren İlçe başkanının ve ekibinin %16 oy aldığımızla övünmesini küçük hesaplar olarak görüyorum. Başarı %16 oy oranını %30’lara 40’lara çıkarmaktır, yerinde saymak veya oy kaybı yaşamak başarı değildir. Biz bu yanlışları, biz bu başarısızlığı söylemeyelim de neyi söyleyelim. Bu seçim sonuçlarını incelediğimizde, hiçbir CHP’linin kabullenemeyeceği sonuçlar yüreğimizi acıtıyor. Bakınız 2018 seçimlerinden 31 Mart 2019’ a kadar oy oranlarımız düşmeye devam etti. İlçe başkanı ve yönetiminin bu eksikliklerini sizlere söylemeyelim de, bu arkadaşlarımızın başarısızlığını anlatmayanlımda neyi anlatalım” diyerek sözlerine devam etti.


Editör görüşü....CHP’NİN EGEMENLERİ İŞ BAŞINDA... 
CHP Esenler’de ilçe başkanlığı yarışında sona gelindi. CHP’de ilçe başkanlığı yarışlarına genel merkez yanlısı ve genel merkez karşıtları müdahil olmaya devam ediyorlar. Bazı belediye başkanları ve belediye yetkilileri işe öyle soyundular ki sormayın gitsin. Mahalle delegelerine baskı yapan bu yetkililer işin tozunu kaçırdılar, baskılar “şu adaya destek vermezseniz işinize son veririm” diyen egemen güçlerin, partinin emekçileriyle karşı karşıya gelmesine yanı aş - iş - ekmek meselesine dönüştü.
Keşke bunları hak edecek bir eylemi olsaydı diyoruz...

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli