Baş: Çok İlçe Başkanları Gördük, Ama Böylesini Hiç Görmedik

Baş: Çok İlçe Başkanları Gördük, Ama Böylesini Hiç Görmedik

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık amacıyla Esenler Davutpaşa Caddesinde toplanan engelliler davet ettikleri siyasilerin katılım sağlamamasına sitem ettiler…

Baş: Çok İlçe Başkanları Gördük, Ama Böylesini Hiç Görmedik
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık amacıyla Esenler Davutpaşa Caddesinde toplanan engelliler davet ettikleri siyasilerin katılım sağlamamasına sitem ettiler…
 
Esenler ortopedik engelli derneği onursal başkanı Şenol Baş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bizi yalnız bırakan ve bu anlamlı günümüzde yanımızda olmayan ana muhalefet partisinin ilçe başkanı ve yönetim kuruluna sitem etti- yazıklar olsun dedi.
 
Baş, “Her yıl 3 Aralık’ da hatırlanmakta olan "Dünya Engelliler Günü" aslında yılda bir gün değil, 365 gününün Engelliler Günüdür. Bu kapsamda hatırlanmamak ve gönül verdiklerinizin davet edilmelerine rağmen bizimle olmaması elbette bizi üzmüştür. Bugünde bizimle olmayan ve bizleri hatırlamayanlar, yarın bizden nasıl oy isteyecekler. Veya biz nasıl engellilerimize gelin bu partiye oy verin diyeceğiz. Çok ilçe başkanları gördük, ama böylesini hiç görmedik. CHP ilçe başkanının varı yoğu kendisinin inancı doğrultusunda olan derneklere gitmek ve ilçeye gelen üst düzey yöneticileri kendisine, kendi inancına yakın olan derneklere götürmek oluyor. Halbuki bizim sorunlarımız öyle böyle değil, bizi ziyaret etmeyenler bizim sorunlarımızı, çilemizi tabii ki bilemez, bizi anlayamaz. Bugün yapılan konuşmalarda bizim sorunlarımız yokmuş gibi davranıldı, bizim sorunlarımızı bu ortamlarda dillendirecek olan CHP ilçe başkanı olmalıydı.
 
Engellilerin sorunlarının sağlık, eğitim ve istihdamla sınırlı değildir. Bizler bu ilçede yaşıyoruz ve bu ilçenin yurttaşlarıyız. Bizim sorunlarımızı dinleyecek olan ana muhalefet partisi, bırakın sorunlarımızı dinlemeyi, yanımıza uğramıyorlar etkinliklerimizde bulunmuyorlar. Kurmuş oldukları engelli komisyonunun istifa etmesinden sonra bizi ne arayan nede soran oldu.  Engellilerimiz sevgi ister, kendilerine uzanacak bir sıcak el beklerler. CHP iktidar olamıyor, olamaz bu anlayış onları iktidar yapma anlayışı değil halktan uzaklaşma anlayışıdır. Bugün yanımızda olmayanların bizde yarın onların yanında olmayız.

Tüm yurttaşlarımızı ve siyasi partilerimizi engellilerin hak mücadelesine, sorunlarının çözümüne duyarlı olmaya ve engelli vatandaşlarımızla yan yana durmaya davet ediyorum. Engellilerin hakça, insan onuruna uygun yaşayabilmeleri için daha fazla çalışmak ve bu sorumlulukla hareket etmesini istiyoruz. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için iktidar partisinden daha çok muhalefet partilerinin yanımızda olmasını istemek hakkımızdır. Ama biz bugüne kadar böyle bir anlayışta olan muhalefet partisi yönetenlerini göremedik” dedi.


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli