Tarih: 17.12.2020 21:15

Barış Atay Meclis'te AKP'lileri yerin dibine soktu!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay,” Yürü be Hızır Paşa Güvendiğiniz padişahınız bir gün devrilir! Bu ülkede insanların insanca yaşaması için neler yapılacağına dair anlatmamıza rağmen en hafif tabiriyle yaptıklarınız gülünç.
 
Malazgirt zaferini kazanan Alparslan kendisine saray yaptırmamış ama bu arkadaşlar kendilerine iş edinmek için kendilerine saray yapıyorlar, Alparslan için. Defalarca söyledik ihale verdikleri ve kamu borçlarını sildikleri beşli çete ve yandaş patronlar o kadar çok vergi borcunu sildiler yetmezmiş gibi üstüne kamu ihalesi verildi, adam kendine yeni bir jet aldı. Kaynak ise milyarlarca geçiş ücreti garantisi verilen köprüler, şehir hastaneleri.
 
Bu bütçe halkın değil sermayenin bütçesidir. Bu bütçe salgın döneminde hergün hayatını kaybetme bahasına çalışan ama kaşar ekmeğe mahkûm edilen sağlık emekçilerinin değil, halka yalan söyleyen hastahane patronu sağlık bakanının bütçesidir.
 
Biz halktan tarafız siz günde 2500 lira asgari ücret alan işçinin parasını yiyen Cumhurbaşkanından tarafsınız. Biz halk için mücadele eden Mahir’in, bağımsız Türkiye için idama yürüyen Deniz’in Hüseyin’in, Yusuf’un, işkencede parçalanan İbrahim’in tarafıyız” diyerek sert bir konuşma yaptı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —