Barış Atay, Marmaris'te afet bölgesini ziyaret etti

Barış Atay, Marmaris

TİP Milletvekili Barış Atay ve parti heyeti, Marmaris'te afet bölgesini ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay ile beraberindeki parti heyeti, bugün Muğla'nın Marmaris ilçesinde afet bölgesini ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile görüşen heyet, yangınla ilgili güncel durum hakkında bilgi aldı.

Marmaris'te iktidarın bir başına bıraktığı, yangınla kendi olanaklarıyla mücadele etmeye çalışan yurttaşlarla da görüşen Atay, görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Atay, şöyle konuştu:
 

Dün Bodrum'da Ören, Çökertme, Santral, Mazı bölgesinde incelemeler yaptık. Hatta yangının içinde de kaldık. Sosyal medyadan görünce insan bir inanmazlık yaşıyor, 'Devlet bu kadar aciz, bu kadar basiretsiz ya da ilgisiz mi olur' diyorsunuz ama arkamda da gördüğünüz üzere, yangının kendi kendine sönmesini beklemek dışında hiçbir şey yapılmadığını kendi gözlerimizle de gördük. Hakikaten insanlar resmen terk edilmiş. Halkımız da, onlara yardımcı olmaya çalışan emekçiler de bir çabayla yangını söndürmeye çalışıyor.

Dün yaşadığımız şöyle bir an vardı, bir yerde ufacık bir alev gördük. 5 dakika içinde sitelerin olduğu neredeyse bütün alanı kapladı ve bir tane tankerin içinden su fışkırtmaya çalışan birkaç emekçi arkadaş ve halk dışında hiç kimse yoktu. Sonra arazözler geldi ama bütün o süre içerisinde helikopterin iki defa sorti yapması dışında bir tane hava desteği göremedik. Günlerdir Mehmet Oktay Başkan da Ahmet Aras Başkan da haykırıyorlar, 'uçak lazım, havadan müdahale lazım bunun başka türlü sönme ihtimali yok' diye. Ne yazık ki geldiğimiz nokta, binlerce hektar alanın gözümüzün önünde yok olması, insanların hayvanlarının bitkilerinin, bütün bir ekosistemin yok olmasıyla karşı karşıya kalınması.¨ 

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı