Tarih: 10.09.2019 10:03

Bana Hayat Veren Şifalı Diyar: Kazdağları- Bayramiç

Facebook Twitter Linked-in

Akyıldız, “ çocukluğumda Zatürre rahatsızlığına yakalandım. Gitmediğim yer, gezmediğim doktor, dolaşmadığım hastane kapısı kalmadı. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine 3 yıl önce akrabalarım koluma girerek beni buraya getirdi, nefes alamıyordum. Hayattan umudumu kesmiştim. Rahatsızlığım ileri sefadaydı ve yaşamak istemiyordum. Tesislere ilk geldiğim ve adımımı attığın dakikalarda nefes almam değişti, içimde bir kıpırdama hissettim. Günler geçtikçe iyiye gittiğimi fark ettim ve yaşamın kıyısından dönerek hayatla yeniden buluştuğum yer burası oldu.
 
BURASI ARTIK BENİM CENNET VATANIM, YAŞAM ALANIM OLDU
Akyıldız, “ İnanınki dünyaya yeniden gelmiş gibiyim. İstanbul’a bir iki günlüğüne gittiğimde çok kötü oluyorum ve buraya hasta olarak dönüyorum. Kurban olurum bu dağın havasına, suyuna, insanına, yeşiline ve oksijenine.  Yalnız benim hastalığıma değil, değişik hastalılıklara şifa olan Kazdağları. Dünyanın, Alpler’den sonraki en yoğun oksijen deposu. Bilimsel araştırmalarla belgelenen bu gerçek, Kazdağları’nı sıradan olmaktan çıkarıp doğanın muhteşem güzellikleri arasında bambaşka bir yere oturtuyor. Son günlerde buraları maden uğruna yok etmek istiyorlar. Ne olur bizim hayat damarımız olan, bizlere hayat veren bu güzelim doğamıza dokunmasınlar.
 
Akyıldız, “ Astım, kronik astım, Kua, koah hastalığı: ve tüm nefes rahatsızlıkları ve Akciğer ile bağlantılı olan tüm problemler benzeri tüm ameliyat sonrası şifalanma ve iyileşme ihtiyacında olanların tedavi gördüğü bu dağlar, Allahın bize sunduğu en büyük nimetlerdendir. Bakın bu şifa dağıtan yerin hikayesi şöyle: Mitolojik bir efsane bölgeye adını vermiş: Olimpos’da başlayan bir aşk hikayesinin kahramanı olan güzeller güzeli İDA’nın Kazdağları’nda noktalanan kaçışı, bölgenin İDA diye anılmasına yol açmış. Günümüzdeki adı: Kazdağları. Dünyanın, Alpler’den sonraki en yoğun oksijen deposu. Bilimsel araştırmalarla belgelenen bu gerçek, Kazdağları’nı sıradan olmaktan çıkarıp doğanın muhteşem güzellikleri arasında bambaşka bir yere oturtuyor.
 
KAZDAĞLARI” HER DERDE DEVA” “KAPLICALARI ŞİFA DAĞITIYOR”
Akyıldız, “ Yeraltı sularının zenginliği, bir yerde ‘karpuz çatlatan’ soğukluk, yanıbaşında ‘el yakan’ sıcaklık, dibinde. Çanakkale-Bayramiç koridorundaki hava koridoru, Kazdağları’nı oksijen deposu yapmış, yapmış insanoğlu şifa bulsun, hastalıkları tedavi olsun diye.  İşte bu yüzden de hani ‘her derde deva’ derler ya, öyle bir yer Bayramiç-Kazdağları. Akciğer, kalp rahatsızlığı olanlara şifa oluyor hayat veriyor. Buraların havası ömrüme ömür kattı. Şimdi çok daha sağlıklıyım. Hele ” Eklem ağrılarından, romatizmadan şikayetçi olanlar için “Kaplıcaları şifa dağıtıyor” dedi.

https://www.facebook.com/halil.koc.1656/videos/1380714362104742/?t=0

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —