Tarih: 03.07.2019 00:22

Balo:Sivas'ta Gericiliğin Ateşini Yaktılar

Facebook Twitter Linked-in

Ana Fatma Cemevi Başkanı Hıdır Balo, “Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden 33 kişi katliamın 26. yıl dönümü dolayısıyla yurdun dört bir yanında düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bizler katliamın gerçek anlamda aydınlatılmamasına ve faillerden hesap sorulmamasına tepkiliyiz.  Sivas’ın ortasında tekbir eşliğinde bütün devlet güçlerinin gözü önünde 33 aydınımız katledildi. Sivas Madımak katliamı egemenlerin askeriyle, polisiyle, yargısıyla, medyasıyla, belediyesiyle, hükümetin organize ettiği ve ortaçağ artığı katillerin tetikçiliğiyle hayata geçirdiği planlı bir katliamdır” dedi ve basın açıklamasını okudu.
 
Balo ,”2 Temmuz bu ülkeyi yönetenlerce ve takvim sayfalarına bir katliamın günü olarak nakşedildi. Katliamın şehri ise bu sefer Sivas’tı. Anadolu’nun halktan yana gür sesi Pır Sultan Abdalı bir araya gelen ve halkın mutluluğu, esenliği için yazan, çizen, tiyatro yapan, türkülerini söyleyen sanatçılar, aydınlar, şairler, yazarlar ve gencecik fidanlar hasılı bu toprakların en aydınlık yüzleri aydınlık için can verdiler. Derin güçlerin tertibiyle, yobazlar tarafından tutuşturulan karanlık bir ateşte yanan aydınlık yarınlardı, ülkenin geleceğiydi.
33 insan, 33 aydın, sanatçı, 33 can Pır Sultan Abdallar, Sivas’ta bir kez daha asılmıştı, yakılmıştı. Katliam ateşinin dumanı ülkenin üzerini karabulutla örttü, Güneşi, yıldızları söndürdü, dünyayı zifiri karanlığa gömdü. Aleviler, aydınlar ve ülkenin yarınları derin bir açı içinde olurken, Aleviler üzerinde bin yıllık asimilasyon ve yok etme politikaları faşist iktidarlar tarafından bugünlerde bile hevesle uygulanıyor. O günlerde başlayan ve bugünlerde artarak uygulanan faşist baskılarla kutsallarımız yok sayılıyor, cemevlerimiz ibadet hane sayılmıyor, tanınmıyor, Alevi çocuklarına zorla din dersi dayatılıyor olmasına rağmen biz bu ülkenin aydınları, Alevileri ve yurtseverleri olarak tüm baskılara demokratik yollarla dur diyeceğiz.
Kimse Maraş’ın, Çorum’un, Sivas’ın, Gezinin ve tüm siyasi cinayetlerin üstünü örtemez, devlet bu konuta ısrarcı olmamalı. Bizlerin isteği suçluların bulunması ve hesapının sorulmasıdır.   
Sivas katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız. Sivas’ın ışığı sönmeyecek…”

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —