Balo; Altından Cemevi Yeri Versen de Kabul Etmeyeceğiz

Balo; Altından Cemevi Yeri Versen de Kabul Etmeyeceğiz

Esenler Ana Fatma Cemevi Dernek Başkanı Hıdır Balo, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya seçim öncesi verdiği cemevi sözünü hatırlattı. Balo, “Artık bu saatten sonra altından cemevi yeri de verse

Sosyal medya hesabından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya tepki gösteren Esenler Ana Fatma Cemevi Dernek Başkanı Hıdır Balo, “Biz yarına bırakırız ama yanına da bırakmayız. Bunu da not et sen. Artık bu saatten sonra altından cemevi yeri de versen kabul etmeyeceğiz” dedi.

Esenler Ana Fatma Cemevi Dernek Başkanı Hıdır Balo paylaşımında şunları söyledi:

“Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun göreve geldiği 2009 yılından bu yana hemen her ortamda Esenler’e bir Cemevi yeri sözü veriyordu.

Aradan yıllar geçti ama hala bir ilerleme sağlanamadı. Ne zaman ki hatırlatıyoruz (bakıyoruz) deyip geçiştiriyor. Yer yok diyor. Ama iş Millet Bahçesi veya Çocuk Karakolu oldu mu yer sorunu olmuyor.

Hemen bir yerlerden yer temin edilebiliyor. Oysa bizler Esenler’de yaşayan alevi vatandaşlara seçim  öncesi verilen sözlerin yerine  getirilmesini bekliyoruz.

ONLARA DA KARŞI DEĞİLİZ

Bizler kesinlikle ne millet bahçesine ne de açılan çocuk karakollarına karşıyız. Ama ortada Esenler’de yaşayan alevi vatandaşlara seçim öncesi verilmiş bir söz var. Bizler o sözün yerine getirilmesini bekliyoruz”.

Peş peşe millet bahçesine yer bulabiliyorsun, çocuk karakoluna yer bulabiliyorsun ama iş cemevine  gelince yer bulamıyorsun. Ortada yıllar önce verilmiş bir söz varken buna kim inanır Allah aşkına.

Sayın Başkan M. Tevfik Göksu, alevi  vatandaşları kandırdığını sanıyor ama bence yanılıyor.

Seçim öncesi kandırdığı alevi kurumları ve alevi halkı bunun hesabını seçim  zamanı gelince mutlaka soracaktır.

Biz bu hesabı yarına bırakırız ama asla unutmayız. Sayın başkan bunu bir kenara not etsin. Artık bu saatten sonra vereceği cemevi yeri altından da olsa kabul etmeyeceğiz. Bizler bu saatten sonra kendimiz halkın cemevini kuracağız. Beton cem evlerine pek de ihtiyacımız yok.”



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli