Bal: Birlik Mahallesi çok değer kazandı

Bal: Birlik Mahallesi çok değer kazandı

“Esenler’de artık en değerli bölge Dörtyol Meydanı ve çevresi değil, Birlik Mahallesi’dir” diyen Çözüm Oto İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Bölge Müdürü Ali Kemal Bal, Es

 
Bal: Birlik Mahallesi çok değer kazandı
 
“Esenler’de artık en değerli bölge Dörtyol Meydanı ve çevresi değil, Birlik Mahallesi’dir” diyen Çözüm Oto İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Bölge Müdürü Ali Kemal Bal, Esenler’deki son gelişmeleri gazetemize değerlendirdi.
 
Suriyeli vatandaşların da, Esenler’de işyeri açmasına karşı olduğunu belirten Çözüm Oto İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Bölge Müdürü Ali Kemal Bal açıklamalarına şu şekilde devam etti;
 
“Esenler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tevfik Göksu ve ekibinin sayesinde Esenler son zamanlarda inanılmaz derecede değişti ve gelişti. Baktığınız zaman eskiden tüm yatırımlar Dörtyol Meydanı ve çevresine yapılıyordu ama bu dönem Esenler’in her tarafına yatırım yapılıyor. Menderes Mahallesi’nden tutunda Fatih, Tuna, Birlik, Turgut Reis, Kemer, Oruç Reis yani Esenler’in her mahallesine yatırımlar yapılmaya başlandı. Çinçindere Caddesini örnek vermek gerekirse; sadece bu caddeye Kaymakamlık, büyük özel bir hastane, belediye binası gibi yatırımlar yapıldı. Bu cadde nerdeyse Esenler’in Bağdat Caddesi haline geldi.
 


En değerlisi Birlik Mahallesi
 
Yatırımlar bazında baktığınız zaman bana göre şuan Esenler’in en değerli mahallesi Birlik Mahallesi’dir. Ancak bu mahallenin bir imar sorunu var. Kazım Karabekir, Fatih ve bazı mahallelerde 15,50 imar varken niye Birlik Mahallesi’nde 12,50 imar var? Bunu anlamış değilim. Düşünüyorum acaba zemin etüdünden dolayı mı? Olamaz. Çünkü bir sokağa 15,50 imar varken hemen karşı tarafındaki sokağa 12,50 imar veriyorsun. Buda zeminle alakalı olmadığını gösteriyor. İnşallah belediyemiz bu sorunu da çözer ve vatandaşların mağduriyeti giderilir.
 
İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm ofisini açıyoruz
 
Çözüm Oto İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık olarak İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm ofisini Esenler’de açmaya çalışıyoruz. Bu projemizde sloganımız “Kendi müteahhidin sen ol” olacak. Bununla alakalı altyapımızı nerdeyse tamamladık. Şuana kadar 15’e yakın müteahhit arkadaşımızla anlaşık ve toplam bu sayıyı 60’a çıkartacağız. Daha sonra evini dönüştürmek için bize gelen müşterimize ayrı ayrı seçenekler sunacağız. Ve onların istediği şekilde evlerini dönüştüreceğiz. Burada ne müşterimizin hakkını müteahhide yedireceğiz, ne müteahhidimizin hakkını müşteriye yedireceğiz. Hangi bir taraf zarar görürse bu zararı da bizim şirketimiz karşılayacak.    
 
Müteahhidiler telefon numaralarını yazmasınlar
 
Ayrıca müteahhitlerin binaların yüzüne telefon numarası yazmasına karşıyım. Çünkü biz emlakçıların ekmeğiyle oynuyorlar. Bir müşteriyi ev bakmak için götürüyorsun adam beğenmedim diyor ama daha sonra binanın yüzündeki telefonu arayıp bizi devreden çıkartıp gidip daireyi satın alıyorlar. Bakın açıkça söylüyorum müteahhitler bize dairenin fiyatını ne söylüyorsa bizde alıcıya aynısını söylüyoruz ama bazı müşteriler bize komisyon vermemek için bu tür yöntemlere başvuruyorlar. Onun için binaların yüzüne telefon numarası yazılmasına karşıyım. Bizim mağduriyetimizin çözülmesi içinde bu konuda yetkililerimizin bir adım atmasını bekliyorum.
 
Suriyelilerin işyeri açmasına karşıyım    
 
Son olarak belki konumuz değil ama ben Esenler’de Suriyelilerin mekan açmasına karşıyım. Çünkü ben devletimize vergi ödüyorum, Suriyeliler ödemiyor. Buda bir esnaf olarak benim zoruma gidiyor. Dükkan açacaklarına Esenler’deki esnaflardan alışveriş yapsınlar. Ayrıca zaten Esenler’in duyarlı insanları bunlara her türlü iş olanağı sağlıyor. Baktığınız zaman şuan Esenler’in her yerinde tütüncü açıldı. Bunların % 100’ne yakını Suriyeliler açtı. Buralarda ne sattıkları da belli değil.”
 
 
 


  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli