Bakırköy'de kirli delege pazarlığı

Bakırköy

Bakırköy 'de 18 Ocak'ta yapılan İlçe Başkanlığı seçimlerinde Kaftancıoğlu ’na karşı Makyavelist’ler- Oportünist’ler- Jurnalciler- Müfteriler birleşti. Esenler İlçe Başkanıyla yapılan ki

CHP genel  merkezi, olan bitenlere sessiz, İl başkanı Kaftancıoğlu’nun arkasından her türlü fırıldak çevirenleri başkan Kaftancıoğlu makamında ağırlıyor ve plaket manyaklarına plaket veriyor. Ya olan bitenden  haberi yok veya olanları görmezden geliyor. Ya da kendisinin çok güvendiği siyasi ahlaktan yoksun Hüseyin Aksu’nun ve belediye başkanlarının girdabına girmiş kendisini sırtından hançerleyenlerin, CHP’yi AKP’leştirdiklerini görmüyor.

ÜTEBAY’IN EŞİ HANIMEFENDİYİ ŞARTLI DELEGE YAZMIŞLAR
CHP ilçe örgütlerini belediye başkanları kuşatmış. Aldığımız bilgilere göre, Bakırköy 'de yapılan ilçe seçimlerinde Esenler ilçe başkanı Ütebay'la sıkı fıkı bir pazarlık yapılmış. Ütebay’ın eşi hanımefendiyi şartlı delege yazmışlar.Esenler’in 8 delegesiyle imza karşılığı anlaşmışlar.
Bu ülkeye demokrasi getirmeye söz veren CHP’nin kendi içinde en demokratik, en eşitlikçi yöntemi kullanmadığı gibi, emeğin yüceliğine inanmayanların hak- hukuk, adalet ve demokrasi getireceğine kim inanır? Demokrasiyi getireceğim diyenlerin öncelikle kendilerinin demokrat olması ve  vicdanlı olması lazım. Bu insanların inanın ki vicdanları demokrasiye yönelmiyor. Bunlar teste tabi tutulsalar çıkan sonuç Makyavelist- Oportünist- Jurnalci ve Müfteri olur.

NEDEN DERSENİZ…
İlçe seçimlerinde belediye başkanları baskı, tehdit, işten atmaları dayatırlarsa, seçilen delegelerin özgür iradesi var diye kim diyebilir? Diğer yanda ilçe başkanları ise “benim listeme oy ver, oğlunu kızını işe alayım ve  İBB’nin kaymağını birlikte yiyelim” rüşvet teklifleri yaparlarsa, bu rüşveti verende alanda onurludur diyebilirmisiniz? Sosyal demokratım diyen belediye başkanları, ilçe başkanları ve yönetim kurulları yani CHP’nin yönetim kadroları,  şehirlerin, ilçelerin yağma ve talanına karşı bir ajandaları yoksa, kenti yağmalayan ve talan eden rantçılara karşı mücadele etmiyorlarsa veya bazı kirlilikler içinde kendileri de varsa bunlara elbette  Makyavelist deriz. Makyevelist’lerden demokrasi beklenmez.

Gelelim Kerimoğlu’na… Gazeteler yazdı İBB’li Aksu destekledi
Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu için gazeteler  “Yalancı, Ataköy sahillerini peşkeş çeken, dürüst olmayan, halka verdiği sözleri tutmayan” diye yazdı.
Erkan Kılıç’ın 25 milyon dolarla sırra kadem bastığını, bu paranın içinde Başkan Bülent Kerimoğlu’nun da payı olduğunu yazdılar ve  akılalmaz iddialarda bulundular. Rüşvetin tarifesini yayınlayarak, rüşvet çarkını da gözler önüne serdiler. Bu kadar suçlamaya karşı sessiz kalan belediye başkanından demokrasi değil kirli pazarlık beklemek ve partiyi “KARI, KOCA” partisi yapmasını beklemek doğru olanıdır. Bir diğer doğru olan ise kocası nufuzlu olanların, kocası partinin bir yerlerinde görevli olanların elbette eşleri partide yücelir ve  bir yerlerde görev alır. Sözün özü CHP'yi yaptılar aile şirketi, CHP  AKP'leşiyor.