Bakırköy'de binler Krizin faturasını ödemeyeceğiz' diye haykırdı

Bakırköy

AKP iktidarının ekonomik krizin faturasını halkın sırtına yıkmaya çalışmasına karşı Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi, “Krizin faturasını ödemeyeceğiz” mesajın

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, “Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadeleye” sloganıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitinge akın eden binlerce kişi , “Siz saraylarda saltanat sürerken biz krizin faturasını ödemeyeceğiz” diye haykırdı. Öğle saatlerinde Dikilitaş Meydanı’nda kortejler oluşturan sendikalar, emekçiler, meslek örgütleri ve siyasi partiler, “Zam, zulüm, işkence işte AKP” sloganı eşliğinde Bakırköy Özgürlük Meydanı’na yürüdü. DİSK ve KESK’in başını çektiği kortejin ön saflarında KHK’lerle hukuksuz bir biçiminde ihraç edilen emekçiler ve kölece çalıştırma koşullarına karşı çıktıkları için hapsedilen 3. Havalimanı işçileri yerini aldı.

Birleşik Haziran Hareketi, HDP, ESP, SODAP, SDGF, EMEK Partisi, Halkevleri, BDSP, SEP, Devrimci İşçi Partisi ve çok sayıda partinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte, insanca yaşam talebi damgasını vurdu. HDP Milletvekilleri Oya Ersoy, Züleyha Gülüm, CHP Milletvekilli Ali Şeker’in yerini aldığı yürüyüşte, “Rakamlar sahte, yoksulluk gerçek”, “Krize karşı emeğin hakları için omuz omuza” yazılı pankartlar taşındı.

Yürüyüş boyunca hep bir ağızdan, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Sefalete teslim olmayacağız”, “Çalmadık, çırpmadık, bedelini ödemeyeceğiz”, “Savaşa değil emekçiye bütçe”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “ Çalışırken ölmek istemiyoruz” sloganları atıldı. Dikilitaş’tan Özgürlük Meydanı’na üç arama noktası oluşturan polislerin bazı pankart ve flamaları tutan soplara el koyması dikkat çekti.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı