Bakırköy İşçilerinin Direnişleri Tüm Türkiye'de Ses Getirdi

Bakırköy İşçilerinin Direnişleri Tüm Türkiye

Bakırköy Belediyesi işçilerinin toplu iş sözleşmesinde dayatılan sıfır zam uygulamasına karşı başlattıkları grev 15. gününde devam ediyor

Bakırköy Belediyesi yönetiminin sıfır zam dayatmasına karşı çıktıkları grevin 15. gününde olan Bakırköy Belediyesi işçileri, Başkan Kerimoğlu’nun işçilerin 14-15 bin lira maaş aldığını ve grevin gereksiz olduğu ifadelerine yanıt verdi. Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özkan, “İşçiler eylemi nerede yapacağını bilir, kimse adres göstermesin” dedi.

Belediye-İş Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özkan, Kerimoğlu’nun bu iddialarına şöyle yanıt verdi:

 

Bakırköy’de 30 yıllık işçinin maaşı 6 bin 250 lira, bu da Bakırköy’deki en yüksek maaş oluyor. Tiyatroda çalışan arkadaşlarımız için en düşük maaş 3 bin 800 lira, en yüksek ise 4 bin 500 lira. Gerçekler bordrolarda, bordrolar üzerinden konuşulsun. Belediye Başkanı bu bilgileri kimden alıyor, nasıl yönlendiriliyor?

Kerimoğlu’nun “2 yıldır devam eden sendikalar arası rekabetin faturasını Bakırköy Belediyesi ödemeyecektir” sözlerine atıf yapan Özkan, Kerimoğlu’na “O sendikayı buraya getiren, burada işçinin başına bela eden kim? Bakırköy Belediyesi’ndeki müdürler ve Belediye Başkanı Kerimoğlu. Bu işçileri bu yollarla mağdur eden kim?” sorularını yöneltti.

Başkan Kerimoğlu’nun uzlaşmak istemediğini ve toplu sözlşme görüşmelerinin 7 aydır sonuçlandırılamadığını ifade eden Özkan, direnişlerinin tüm Türkiye’de ses getirdiğini ifade ederek şunları söyledi:

 

Biz 2020 Mart ayından bu yana geriye dönük alacaklarımızı alacağız. Kaldı ki bu olay sadece Bakırköy’de değil Türkiye kamuoyunda ses getirdi. Bakırköy grevi, Türkiye işçi sınıfı için kazanımla sonuçlanması zorunlu bir hale geldi. Masaya gelin diye size yalvarmıyoruz ama siz masaya gelmelisiniz, sizin göreviniz bu.

Size yanlış sayı veriyorlar

Kerimoğlu’nun “2 bin işçiden yalnız 190’ı grevde” sözlerininde yer alan sayıların yanlış olduğunu ifade eden Özkan, “Burada iki üç tane şirket var, burada grev kapsamında olan 360 arkadaşımız var. 360 kişinin 290’ı şu anda grev alanında. Size akıl veren o insanlar bu sayıları da yanlış vermiş” dedi.

Birinci şartlarının, belediyede işten çıkarmalara son verilmesi olduğunu dile getiren Özkan, Kerimoğlu’na seslenerek, “Masaya gelip bu toplu sözleşmeyi bitirene kadar demokratik ve yasal olan grevimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Siz bu grevi bitirmeseniz 10 binlerce üyemizle Bakırköy emekçileriyle dayanışmaya geleceğiz” dedi.



  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli