Bakın pankartlara KİM LAİK-ANTİ LAİK?

Bakın pankartlara KİM LAİK-ANTİ LAİK?

Esenler’de asılan pankartlar kimler laik, kimler yobaz, kimler daha dinci, kimlere daha demokrat ve cumhuriyetçi olduğunu karar kamuoyunun… Bize sorarsanız CHP raydan çıkmış, gericilerin kuşatmasında. Üzülü

Baksanız CHP Atatürkçü, AKP gerici ve Arap kültürünü yaşatmak için uğraş veren karşı devrimci bir parti… İşin aslına bakacak olursanız, CHP’nin konuştuğu dil ve paylaştığı mesajlar ilkel, çağın gerisinde, Arap kültüründen esinlenmiş ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 1922'de Halide Edib Adıvar ile yaptığı alfabe değişikliğine yanı harf devrimine karşı savaş verir gibi…

İki pankart, biri gerici dediğiniz Esenler Beledi Başkanı Göksu’nun, diğeri Atatürkçü geçinen ama Soroscu kafa ile yol alan CHP’lilerin pankartı. Birisi Türkçe, diğeri Arapça girdabının içinde, Ortadoğu bataklığına gömülmüş harf devrimine karşı.  Soruyoruz kim daha laik, kim daha gerici, kim daha çok cumhuriyet sevdalısı ve Atatürk ilkelerini, inkılaplarını benimsemiş?
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Başöğretmen ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk alfabe değişikliği ile Suriye'de bulunduğu 1905 ila 1907 yılları arası kafa yormaya başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1922'de Halide Edib Adıvar ile alfabe değişikliği konusunda konuşmuş ve bu konuda ciddi önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 5'inci yıl dönümünün ardından 1 Kasım 1928 tarihinde Yeni Türk harflerinin kabul ve tatbiki hakkındaki teklif edilen kanunun kabul edilmesi ve yeni Türk Alfabesi'nin geliştirilip benimsenmesi sürecidir. Bu sürece imzasını atan Mustafa Kemal Atatürk harf devrimini yapmıştır.
Harf Devrimi'ni başlatan yasanın kabulü ile Osmanlı Alfabesi adı verilen ve Arap harfleri kullanılarak oluşturulan alfabenin kullanımı sona erdi ve yerine Latin Alfabesi temel alınan Türk Alfabesi kullanılmaya başlandı.
Bugün Atatürk’ün partisinin başında bulunan Soroscular Atatürk devrimlerine karşı gelerek Osmanlı Alfabesine dönüş içindeler.

CHP’lilerin sıkça kullandıkları Mübarek kelimesinin anlamları şöyle…- Kutlu, kutsal- Uğurlu- Çok saygı duyulan- Verimli, bereketli- Beğenilen, sevilen şeyler için söylenen bir söz- Kızılan, şaşılan (kimse veya şey)

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı