Bakın Camileri Seçim Ofisi, Minareleri Pankart Direği, Hoparlörleri Parti Hoparlörü Yapan Kimler?

Bakın Camileri Seçim Ofisi, Minareleri Pankart Direği, Hoparlörleri Parti Hoparlörü Yapan Kimler?

İzmir'de camilerin merkezi sisteme bağlı hoparlörlerinden Çav Bella ve Yuh yuh çalınması üzerine Tayyip Erdoğan, "Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır" dedi ve CHP'

AKP’LİLERİN “KANDIRILDIK –ALLAH AFFETSİN”  DERSE ŞAŞIRMAYIN
Herkes Cumhurbaşkanı’ndan “Her iki eylemde yanlıştır. Camilere siyaset sokulmaz, minarelerden Ezan sesi “savaş durumunda halka moral vermek ve halkın birlik beraberliği için İstiklal marşımız okunur”  demesini bekliyordu. Ama AKP’lilerin “kandırıldık –Allah affetsin”  söylemi var olduğunu biliyoruz… Camilerde siyaset yapma yönünde, eskiden beri Erdoğan’ın ve AKP’nin sabıkası var… Camileri kim ibadet amacı dışında kendi siyasi çalışmalarının aleti olarak kullanıyor diye defterleri karıştırınca oklar doğrudan AKP'yi ve Erdoğan'ı gösteriyor.
İzmir’de merkezi sisteme bağlı cami hoparlörlerinden kısa süreliğine Çav Bella ve Yuh yuh ezgilerinin yükselmesinin ardından AKP iktidarı bu durumu sabotaj ve ezana saldırı olarak niteleyerek CHP’yi hedef aldı. Hükümet yetkilileri eylemi gerçekleştireni değil, deşifre yapanı yakaladım diyerek bir faili meçhul olaya daha imzasını atmış oldu.

Troller #EzanKırmızıÇizgimizdir etiketini Twitter’da TT listesine soktu. Camiden Çav Bella çalındığı anda kaydedilen bir görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı.

YA BU GEÇMİŞİN FOTOĞRAFINA NE DİYECEKSİNİZ?
Bugün Troller #EzanKırmızıÇizgimizdir derken - o gün için “Yanılmışız - ALLAH AFFETSİN “ derlerse af olması adaletin terazisine sığar mı? Söylerlerse bu söylemler alışkanlık yapmış olmaz mı?

Oysa ortada bir provokatörlük var ama minarelerin yalnız ezan için değil siyasi propaganda için kullanılması bizzat AKP iktidarının yaptığı, meşalesini yaktığı ve teşvik ettiği bir şeydir.




  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli