Bakanlıktan Tekstilkent'e Acil Genel Kurul Çağrısı

Bakanlıktan Tekstilkent

İstanbul Valiliği Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tekstilkent Kooperatif ortaklarını en geç 60 ( altmış ) gün içinde olağan üstü genel kurul toplantısı yapılarak genel kurul kararı

 
Bakanlıktan Tekstilkent’e Acil Genel Kurul Çağrısı
 
İstanbul Valiliği Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tekstilkent Kooperatif ortaklarını en geç 60 ( altmış ) gün içinde olağan üstü genel kurul toplantısı yapılarak genel kurul kararıyla aykırılıkların giderilmesi talimatını verdi.
 
Uyan Tekstilken Grubundan Şenol Özyurt’un bugün açıkladığı bilgilere göre; Tekstilkent Kooperatif ortakları bu hafta sizlere tekstilkent  yönetim ve denetim kurulu 03.04.2016 tarihinde günümüze 20 aydır görevi devam eden yönetim kurulu tarafından 1163 kooperatifler kanunununa aykırı 37.953.850,48 tl harcamanın denetlenmesi hakkında 30.10.2017 tarihli Çevre Ve Şehircilik Bakanlığına yazılı müracaatım üzerine yasal işlemler derhal başlatılmıştır.

Tekstilkent Ortakları Yönetime Hesap Soruyor.
Tekstilkent`te acil olarak olağan üstü bir genel kurul çağrısıyapılacaktır.yönetim kuruluna birlikte hesap sorma vaktinin geldiği yapanın yanında kar kalmaması adına hesap sor !
Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Denetimi ..!
Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı mesleki hizmetler müdürlüğünün 06.11.2017 tarihli 23262224-345.06-e.**969 sayı nolu görevlendirme yazısı ile İstanbul Valiliği Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü yazısı ile iddiaların 2011/10 sayılı genelge kapsamında incelenerek ilgililerine ve bakanlığımıza bilgi verilmesini rica ederek , müfettiş atanmış ve genelge doğrultusunda yapılan denetime ilişkin hazırlanan raporun 1 ( bir ) ay içerisinde iskan kooperatifler müdürlüğüne teslim edilmesi istenmiştir.

İstanbul Valiliği Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı..! 
İstanbul Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü temsilcisi tarafından ilgili dilekçe ile ileri sürülen şikayet konularında tespit edilen hususlar la varılan sonuçların araştırılması yapılarak tespit edilen hususlar hakkında bir rapor hazırlanması hakkında ki denetimlerini ilgili yönetim ve denetim kurulu üyelerine iddia hakkında ki beyanları imza altına alınarak devam edilmiştir.
Bakanlık Müfettişi Usulsüzlükleri Tespit Etti ..!
Tekstilkent Yönetim Ve Denetim Kurulu üyelerinin genel kurul kararı olmaksızın 2016 yılında 422.684,84 tl 2017 yılında`da 380.602,00 tl ücret aldıkları kooperatifler kanunu 56.maddesine uyulmadığı raporda acıkça belirtilmiştir.

Yönetimin Gelir Giderlerle İlgili Bir Yetkisi Yok !
Tekstilkent Yönetim Kurulu tarafından kooperatifte yapılan harcamaların,çalıştırdığı personellerin ve gelir / giderler için genel kurulda çıkarılmış bir kararın olmadığını rapor 
olarak bakanlığa ve tarafıma 28/12/2017 tarihinde yazılı olarak bilgi ve belgeler gönderilmiştir.
Bakanlık Olağan Üstü Genel Kurul Çağrısı Yaptı 
Tekstilkent Yönetim Kurulu hakkında bakanlık müfettiş rapor hazırlanarak bakanlığa gönderilmiş olup belirtilen hususlara aykırı hareket eden kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu ve memurları ile denetim kurulu üyeleri uyarılır ve tespit edilen eylemlerin düzeltilmesi için süre verilir. yapılan uyarıya ve verilen süreye uyulmadığı takdirde cumhuriyet savcılıklarına bulunacaktır denmektedir.
Acil 60 Gün İçerisinde Olağan Üstü Genel Kurul 
Tekstilkent Yönetim Ve Denetim Kurulu tarafından 1163 koop.kanunlarına aykırılıklar yapı kooperatifleri ve üst birimlerinin denetim işlemleri genelgesi ve ana sözleşmenin 28/2 maddesi gereğince yapılan denetimdeki usulsüzlükler aykırılıklar giderilmesi için en geç 60 ( altmış ) gün içinde olağan üstü genel kurul toplantısı yapılarak genel kurul kararıyla aykırılıkların giderilmesi talimatını vermiştir.

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli