Tarih: 12.10.2011 00:00

Bakanlık İzin Verirse...

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

 

 

Esenler Belediyesi’nin yer tahsisi ve proje çizimindeki destekleri ile son aşamaya gelen Esenler Hükümet Konağı’nın ihalenin yapılabilmesi için İstanbul Özel İdaresi’nin bakanlıktan cevap beklediği öğrenildi.

Konuyla ilgili edinilen bilgilere göre, yapımı adeta yılan hikâyesine dönen Esenler Hükümet Konağı ile ilgili bütün çalışmalar tamamlandı. Tüm projeler çizildi ve bitti. Şimdi ise son aşama yani, İstanbul İl Özel İdaresi’nin ihaleye çıkması kaldı. Ancak ortada bir eksiklik var. O eksiklik ise Bakanlığın gönderdiği ödenekle yapılacak projenin maliyeti arasında oluşan fiyat farkı. İşte bu fark nedeniyle İstanbul İl Özel İdaresi ihaleye çıkamıyor. Şimdi ise Bakanlıktan yanıt bekleniyor.

Peki, bir ilçenin olmazsa olmazlarından olan Hükümet Konağı’nın yapımına ne zaman başlanacak. İşte asıl soru bu olsa gerek.

Yetkililerimizin konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunduğu gelen bilgiler arasında ancak, İstanbul İl Özel İdaresinin ihaleye çıkabilmesi için Bakanlığın ya proje maliyetinin eksik kalan kısmını gönderecek. Ya da bir yazı göndererek kalan kısmın tamamlanacağını beyan edecek. Aksi halde Esenler Hükümet Konağının ihalesi yapılamayacak.

Hemen her defasında gece gündüz demeden Esenler için çalıştığını beyan eden yetkililer gerekli girişimlerde bulunurlar ve Hükümet Konağı ihalesinin inşasının temeli biran evvel atılır.

Esenler Bölge İlk Haber




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —