Bakan, Rant bunun neresinde' demişti

Bakan, Rant bunun neresinde

Esenler Havaalanı Mahallesinde Kentsel dönüşümde Türkiye’nin laboratuarı olacağı söylenen projenin yapımına devam ediliyor.

Bakan, “Rant bunun neresinde” demişti

Esenler Havaalanı Mahallesinde Kentsel dönüşümde Türkiye’nin laboratuarı olacağı söylenen projenin yapımına devam ediliyorİnşaata başlanacağı sırada yeraltından su nehir’i geçtiği söylenerek geciktirilen çalışmalara itirazlar gelmişti. Yapılan itirazın sebebi ise planlarda değişiklik yapılarak 54 bin metre inşaat alanı artırılarak kentsel dönüşümün, rantsal dönüşüm olduğu söylenmekteydi.
         
Esenler Havaalanı Mahallesinde Emlak Konut’un yaptığı Kentsel dönüşüm konutları henüz inşaat aşamasında iken 281 TL ile 993 bin TL arasında satışa çıkarıldığı ve lansman daireler den bir günde 25 âdeti satıldığı basına düştü.

Esenler Bölgede ilk haber gazetesinde çıkan habere göre, Esenler Havaalanı Mahallesinde Emlak Konut’un yaptığı Dairelerin satışa çıkmasının ardından proje alanındaki Emlak Konut Satış Ofisi’ni ziyaret edip ilgililerden bilgi alan Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun çeşitli spekülasyonlara sebebiyet vereceği düşüncesiyle “Dere dolusu param olsa buradan ev almam, eğer alırsam (Başkana imtiyaz geçti) derler. Kendimi rezil edemem” dediği konutlardan bir Belediye Meclis Üyesi ile birlikte belediyede çalışan bazı kişilerin buradan daireler satın aldıkları iddia edildi.

 Emlak Konut yetkililerinin yoğun taleplerden memnun kaldığı öğrenilirken, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşan Esenler Emlak Konut fiyatları metrekare ve ödeme planına göre 281.000 TL ile 993.000 TL arasında değişiyor. 



Satış Ofisi yetkilisi: Belediyeden alanlar oldu
  Lansman dairelerin satışı ile ilgili telefonda bilgi aldığımız Esenler Satış Ofisi Yetkilisi, “Şuan dairelere gerçekten yoğun bir talep var ve iki günde yaklaşık 25 daire civarında satıldı. Bu satılan dairelerden belediyede çalışan bazı kişilerde aldı” diye konuştu.

  Danışman Aksu: Param olsa 3-5 tane alırdım
 Başkan Göksu’nun, “Dere dolusu param olsa buradan ev almam, eğer alırsam (Başkana imtiyaz geçti) derler. Kendimi rezil edemem” dediği konutlardan Başkan Danışmanı Abdullah Aksu’nun da aldığı iddia edildi.

  Bu iddiaları sormak üzerine telefonla görüştüğümüz Başkan Danışmanı Aksu, “Ben Esenler’de doğdum ve büyüdüm. Allah izin verirse burada da öleceğim. Sorduğun soruya gelince valla gerçekten almak istedim ama taksitleri uymadı. Ben ticaret yapıyorum ve açıkça param yetmedi. Emin ol param olsa 3–5 tane alırdım. Çünkü 7 kattan baktığınız zaman deniz görülüyor. Şuan bu kadar kıymetli yer yok İstanbul’da, ben öyle düşünüyorum. Param olursa da hemen gider alırım” dedi.

  Esenler Emlak Konutları daire fiyatları
 1+1 daireler 281 bin TL ile 330 bin TL
2+1 daireler 464 bin TL ile 585 bin TL
3+1 daireler 592 bin TL ile 824 bin TL
4+1 daireler 969 bin TL ile 993 bin TL



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli