Bakan Kurum: 5 bin konut Esenler'de ki riskli binalar için

Bakan Kurum: 5 bin konut Esenler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane'de yaptığı incelemelerde kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, "Kağıthane Belediyemizle birlikte bir kentsel dönüşüm sürec

Bakan Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Göksu, Askeri alanda yapılan ve Esenler’de riskli binalar için 5 bin konut için ayrıldığını söylüyorlar.
 
5 BİN KONUTTAN KİMLER YARARLANACAK?
Esenler’de yaşayan vatandaşların kafası karmakarışık.” Esenlerde risksiz bina var mı? Esenler’de binaların %80’i depreme dayanıksız. Hangi şartlarda ve kimlerin bu 5 bin konuttan yararlanacağını net bir şekilde açıklamalarını istiyoruz.  Dönüşümün şartları ve yapılan anlaşma bizlereı net bir şekilde açıklamadığı için kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Bu dönüşümden yandaşların mı yoksa tüm vatandaşların mı yararlanacağını daha net konuşursalar anlaşılmış olacak ve bizimde kafamız rahat olacak “ dediler.

"ESENLER'DE 60 BİN KONUTLUK BİR PROJE DEVAM EDİYOR"
Bakan Kurum, İstanbul'da değişik noktalarda kentsel dönüşüm projelerinin sürdüğünü anımsatarak, dün Kartal Orhantepe Mahallesi'ndeki projeyi yerinde incelediğini söyledi. Esenler'de 60 bin konutluk bir projenin devam ettiğini dile getiren Bakan Kurum, "5 bin konutunu Esenler bölgesindeki riskli binalar için, 10 bin konutunu da çevre ilçelerdeki yine riskli binalar ve sosyal donatı alanındaki binaların dönüşümü için ayırdık. Onları da 2021'e kadar etaplar halinde tamamlayacağız.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı