Bakan Bozcaada Derdinde Vatandaş Hesap Peşinde

Bakan Bozcaada Derdinde Vatandaş Hesap Peşinde

Bakan İdris Güllüce, Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi tapu teslim törenine katıldı. Tapu teslim töreninde Esenler'in sorunlarına fazla değinmeden Bozcaada'da referandum isteğinde bulunarak konuşmaların

Bakan Bozcaada Derdinde Vatandaş Hesap Peşinde

Bakan İdris Güllüce, Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi tapu teslim törenine katıldı. Tapu teslim töreninde Esenler'in sorunlarına fazla değinmeden Bozcaada'da referandum isteğinde bulunarak konuşmalarının satır aralarında CHP’li Milletvekillerine göndermeler yaptı.

Tapu teslim törenine katılan hak sahipleri, Bakan İdris Güllüce’nin konuşmalarına bir anlam veremedikleri gibi, “Bizim sorunumuz yokmuş gibi burada başka konulara giriş yapan Bakan gündemi mi saptırmaya çalışıyor?” dediler. Bakan'ın hak sahiplerine yeni binalara taşınacaksınız cüzi rakamlarla aradaki farkı ödeyeceksiniz söylemesi üzerine salonda bulunan Sefa Güneş isimli bir vatandaş, “Seçim döneminde bize fark ödemeyeceksiniz cebimizden bir kuruş para çıkmayacağınızı söyleyerek oy istediniz. Bizi kandırdınız” söyleyerek Güllüce’yi protesto etti.

Daha sonra Bakan’ın korumaları tarafından dışarı çıkarılan Güneş, "Protesto sebebim bizlere verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, o günlerde dairenize karşılık daire vereceğiz, kimseden para almayacağız ama yirmi metrekare eksik vereceğiz demişti. Şimdi gelinen noktada hem benim 95 metrekare dairemi 62 metrekare olarak veriyorlar hem de 
beni 70 milyar borçlandırıyorlar. Ben bu parayı nasıl öderim. Çocuklarıma harçlık veremeyecek bir konumdayım bizi kandırdılar ve halen kandırmaya devam ediyorlar" dedi.

 
İşte Bakan İdris Güllüce’nin Bozcaada ile ilgili konuşma metni

Bozcaada’da referanduma gidelim


Bunun yanı sıra şu günlerde Bozcaada'da bir kıyamet koparılıyor. Dün CHP'li Milletvekilleri gitmiş. “Bozcaada'dan para kazanılacak” diyorlar. Kim kazanacak, neyi kazanacak? İnsanlar konuştuğu sözün altını doldurarak konuşması lazım. 1/100000'lik plan yapılmış. Bu planda Bozacaada'nın neresinin nasıl olacağını nereden anlamışlar ki? Plan tekniği olarak bir kere o konuştukları mümkün olmayan bir şey. Yüz binlik planda bunu göremezsiniz.

Bizim önerimiz var şimdi buradan duyuruyorum; orada oturan herkesin, oturanları kastediyorum, ikameti orada olan herkesin referandumuyla talep edilsin ve belediye başkanı bir plan yapsın. Bizim 100 bine de itiraz etsin bire bir uygularız. Vatandaş ne diyorsa o olsun. Tekrarlayayım onu ben, referandumla evet-hayır yaptırsın. Belediye Başkanı “Vatandaş istemiyor” falan diyor ya, “Bu yüzbinler böyle değil” diye yürüyor ya milletvekilleriyle beraber, o vatandaşların istediklerini plana yansıtsın biz de uygulayalım. Öyle boşuna konuşmanın da gereği yok.



  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı