Bahçelievler Katilleri bugün aflarla serbest kaldılar

Bahçelievler Katilleri bugün aflarla serbest kaldılar

8 Ekim 1978 günü Ankara’nın Bahçelievler mahallesinde Türkiye İşçi Partisi üyesi Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence; aralarında Abdul

Tarih 12.07.2012 Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda, "Bahçelievler Katliamı" davasının hükümlülerinden Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazının durdurulmasına karar vermişti. Adanalı ve Osmanağaoğlu, bulundukları cezaevlerinden tahliye edilmişti.

Hasan Cemal, o gün yani 12.07.2012 Milliyet gazetesinde köşesinden AKP’ye soruyor;  7 kişiyi telle boğanlar aramızda! Hiç mi vicdanınız sızlamadı? 1978’de Ankara’nın Bahçelievler semtinde Türkiye İşçi Partili (TİP) yedi genci telle boğarak öldürmekten hüküm giyen Ünal Osmanağaoğlu ile Bünyamin Adanalı...
TBMM’de bir gece yarısı operasyonu yapıldı, Ak Parti’yle MHP arasında.
Anlaşılan CHP de uyutuldu.

Hasan Cemal 12.07.2012 (MİLLİYET) yazısı…
Gökçer Tahircioğlu’nun Ankara’dan gönderdiği habere en uygun başlık oturtulmuştu gazetenin mutfağında.
Evet öyle.
Ben de soruyorum:
Hiç mi vicdanınız sızlamadı?
Biliyorum.
Şimdi bin dereden su getirebilirsiniz. Ama inandırıcı olamazsınız. Yaptığınız vicdana da sığmıyor, adalete de...
1978’de Ankara’nın Bahçelievler semtinde Türkiye İşçi Partili (TİP) yedi genci telle boğarak öldürmekten hüküm giyen Ünal Osmanağaoğlu ile Bünyamin Adanalı...
Önce 19 yıl kaçak yaşadılar.
Sonra 1999’da hapse girdiler.
13 yıl yattılar.
Daha 11 yıl daha yatacaklardı.
Ama 3. Yargı Paketi yetişti.
TBMM’de bir gece yarısı operasyonu yapıldı, Ak Parti’yle MHP arasında.
Anlaşılan CHP de uyutuldu.
Gece vakti sergilenen ince bir oyunla, “Yedi kez verilen cezaların tek seferde çekilmesini sağlayan” bir madde eklendi pakete.
Böylece, 13 yıl cezaevinde yatan eski ülkücülerin cezası 10 yıla düştü. 3,5 yıl fazladan yatmış duruma geçtiler ve önceki gece büyük bir hızla tahliye edildiler.
Bahçelievler Katliamı emektar avukatı Erşen Sansal, iki eski ülkücünün katledilen her bir genç için sadece 2 yıl hapis yattığını belirtti ve mahkemeye şu tepkiyi gösterdi:
“İtiraz beklenmeden bırakıldılar. Yargıtay’a başvuracağız ama karar çıkana kadar kaçabilirler.”


Gökçer Tahincioğlu’nun haberinin bir bölümü şöyle:
Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? BAHÇELİEVLER KATLİAMI, AK PARTİ, MHP...
12.07.2012
8 Ekim 1978 – Bahçelievler katliamı: 7 TİP’li öğrenci öldürüldü
8 Ekim 1978 günü Ankara’nın Bahçelievler mahallesinde Türkiye İşçi Partisi üyesi Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence isimli gençler öldürüldü.
Olayın failleri Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, Ercüment Gedikli, Mahmut Korkmaz ve Kadri Kürşat Poyraz olduğu belirlendi.
Kurbanların biri havluyla boğularak, dördü kafa hizasından kurşuna dizilerek, diğer ikisi de Eskişehir yolunda öldürüldüğü ortaya çıktı.
Faillerin akıbeti
Abdullah Çatlı: Yakalanamadı. 1996 yılında Susurluk kazasında öldü.
Haluk Kırcı: Yedi kez idama mahkûm edildi. 1996’da yakalandığı gün emniyetten kaçtı. 1999’da yeniden yakalandı. 18 Mart 2004 tarihinde tahliye edildi. Ekim 2004’te Ukrayna’da yakalandı. 27 Mayıs 2010’da tekrar tahliye edildi. 8 Şubat 2011 tarihinde tekrar tutuklandı ve 4 Şubat 2015 tarihinde tahliye oldu.
Ünal Osmanağaoğlu: 1999 yılında Kuşadası’nda yakalandı ve yedi kez idam cezasına çarptırıldı. Kemal Türkler’in öldürülmesiyle ilgili sanık olarak yargılandığı dava 1 Aralık 2010 tarihinde zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırıldı. “3. Yargı Paketi” olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda 10 Temmuz 2012’de tahliye edildi. Osmanoğlu, 30 Haziran 2014 tarihinde öldü.
Bünyamin Adanalı: 1999 yılında Pendik’de yakalandı ve yedi kez idam cezasına çarptırıldı. “3. Yargı Paketi” olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda 10 Temmuz 2012’de tahliye edildi.
Ercüment Gedikli: 1980 yılında yakalandı. Aldığı idam cezası müebbette çevrildi ve 1991 yılındaki afla salıverildi.
Mahmut Korkmaz: Yakalanamadı.
Kadri Kürşat Poyraz: Yakalanamadı.
İbrahim Çiftçi: Ankara Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz’ün öldürülmesi olayından, Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi’nde dört kez ölüm cezasına çarptırıldıktan sonra beraat etti, bu karara paralel olarak Bahçelievler Katliamı davasında da beraat etti.
Osman Engin: 15 Nisan 2013 tarihinde Adana’da yakalandı


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli