Bahçeli geleceği AKP'de görüyor

Bahçeli geleceği AKP

Devlet Bahçeli'nin, 'AKP ile sonuna kadar yanyana' açıklaması, MHP'nin AKP listelerinden aday göstermesinin ilk adımı olarak değerlendirildi.

Bahçeli geleceği AKP’de görüyor
Devlet Bahçeli'nin, 'AKP ile sonuna kadar yanyana' açıklaması, MHP'nin AKP listelerinden aday göstermesinin ilk adımı olarak değerlendirildi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, dünkü grup toplantısında “AKP ile sonuna kadar yan yana” açıklaması yankı uyandırdı. 
 
Cumhuriyet'in haberine göre, açıklama Ankara kulislerinde MHP’nin seçimlerde AK Parti listelerinden aday gösterilmesi sürecinin başlaması olarak değerlendiriliyor.
 
AKP BARAJI DÜŞÜRMEK İSTEMİYOR
Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti’nin kuruluşunun hızlandırdığı belirtilen bu gelişmeye ilişkin kulislerde, " AKP barajı düşürmek istemiyor: Bahçeli, önce yüzde 10 barajının indirilmesini gündeme getirdi. Ancak AK Parti barajın indirilmesine soğuk. Seçimlerde başkanlıkla yetkilerini olağanüstü güçlendirecek ama Meclis çoğunluğunda da sıkıntı yaşamak istemiyor. Bahçeli de hem milletvekilleri hem de teşkilatta İYİ Parti’ye daha fazla kayma olmasını engellemek için AKP ile formüller arayışını başlatmak istedi" şeklinde yorumlanıyor. 
 
BAHÇELİ AK PARTİ KARTINI OYNUYOR
Yine aynı habere göre, Bahçeli’nin mesajı daha çok dışarı değil partisinin içine yönelik oldu.
Bahçeli, "Sonuna kadar Erdooğan'la birlikte diyerek  milletvekillerine, teşkilat ve tabanına ‘bir yere gitmeyin. Formül arıyorum’ mesajı veriyordu. Baraj konusuna AKP’nin yanaşmadığını görünce bu kez kafasındaki asıl planı açık etti. CHP’nin başta HDP ve hayır bloku bileşenleriyle hareket etmesi halinde AKP ile sonuna kadar yan yana olacağını açıklayarak doğrudan partisine ‘seçim ittifakı’ kartını gösterdi.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı