Bağımsız Denetçiler Mühür Ve Beratlarını Aldı

Bağımsız Denetçiler Mühür Ve Beratlarını Aldı

Bağımsız Denetçiler (BADUDER), bir ilki gerçekleştirerek bünyesindeki kayıtlı üyelerine mühür ve berat vermek için tören düzenledi.

Bağımsız Denetçiler Mühür Ve Beratlarını Aldı

Bağımsız Denetçiler( BADUDER), bir ilki gerçekleştirerek bünyesindeki kayıtlı üyelerine mühür ve berat vermek için tören düzenledi. Yönetim kurulu üyelerinin destekleri ile 25.10.2014 tarihinde  İstanbul Akgün Otel’de verdikleri kahvaltılı  toplantıda bir araya gelen dernek üyeleri hoşça vakit geçirdiler.

BADUDER Başkanı Recep Önem konuşmasında, ”Saygı değer konuklar değerli meslektaşlarımız; Kamu Denetim Kurumu ve Bağımsız Denetim Uzmanlar Derneği olarak düzenlediğimiz mühür dağıtım ve berat törenine hoş geldiniz. Derneğimizin kuruluş aşamasında emeği geçen kurucu başkanımız Yrd. Doç. Dr. Necati Kalkan’a, kurucu üye ve geçmiş dönemde görev yapan arkadaşlarıma fedakâr, vefakâr ve özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarım bir araya gelmek bir başlangıçtır, beraberliği sürdürmek ilerleme ve birlikte çalışmak başarıdır. Bundan yaklaşık bir yıl önce 41 arkadaşımızla bir araya gelerek birliktelik sağladık. Ve birlikte çalışarak ilerleme kaydettik, her geçen gün üye sayımız artmakta ve çığ gibi büyümekteyiz.



Muhasebe standartları zaman zaman değişikliklere uğramaktadır
Başarıyı birlikte yakalamak istiyoruz ve bütün meslektaşlarımı bu çatı altında birlikteliği sağlamaya davet ediyorum. Ülkemiz ve dünya ekonomisindeki gelişmeler sonucunda yapılan kanunlar muhasebe standartları zaman zaman değişikliklere uğramaktadır. Her geçen gün kayıt dışılığı önlemek kontrol altına almak ve dünyanın gelişmiş ülkelerindeki denetim standartlarına entegre olmak amacıyla denetim sisteminin kurulması geçmiş dönemlerde gündeme gelmişti. 6302 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle bağımsız denetim ülkemizde önem kazanmıştır. Ben size bugün kanunlardan bahsetmeyeceğim. Sizler bu konuların uzmanlarısınız. Ben size derneğimizin çalışmaları hakkında bilgiler vereceğim. Bağımsız Denetim Uzmanlar Derneği’ni neden kurduğumuzu bir çatı altında neden olmamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum.
 

660 Sayılı KHK. ile oluşturulan bağımsız denetim mesleğini layık olduğu noktalara taşımak amacıyla kurulan B.D.Uzmanları derneği mensupları ile Kamu Gözetim Kurumu arasında kurulan köprü görevi oluşturmak, bağımsız denetim geleceğinin desteğinde meslek mensuplarının söz sahibi olması kurulmuş ve çalışmayı hedef edinmiştir. Bağımsız denetim mesleğini kabul etmeyenler diğer taraftan GBB. SMM. ayrımını körükleyenler bağımsız denetim meslek sürecinde böyle bir ayrıma müsaade etmeyeceğiz. Değerli meslektaşlarım büyük yolculuklar ufak adımlarla başlar, biz ufak adımlar ata ata yola başladık ve şimdi koşmak istiyoruz. Bu koşu sürecinde sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bakınız bizler Üniversitelerle işbirliği yaparak bağımsız kanun taslağı hazırlamak istiyoruz. Bu konuda hocalarımızdan söz aldık bize destek olacaklar. TBMM Milletvekilleri bu konuda desteklerini esirgemeyeceklerdir. Şimdi aramızda bulunan CHP İstanbul Milletvekilimiz Prof. Dr. Haluk Eyidoğan başta olmak üzere bize destek vereceklerdir. Bağımsız denetim Kanunu’nu çalışmalarını en kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.


 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı