Babacan Göksu'nun Hasan Abisiyim

  Babacan Göksu

Esenler Belediye Meclisi’nin 4. Seçim Dönemi 5. Çalışma Yılı 2013 Senesi Ocak Ayı Meclis Toplantılarının birinci birleşiminde belediye başkanı m. Tevfik Göksu 2013 yılında meclisten borçlanma yetkisini tek

 Babacan Göksu'nun Hasan Abisiyim

Esenler Belediye Meclisi’nin 4. Seçim Dönemi 5. Çalışma Yılı 2013 Senesi Ocak Ayı Meclis Toplantılarının birinci birleşiminde belediye başkanı m. Tevfik Göksu 2013 yılında meclisten borçlanma yetkisini teklif etti.

Belediye meclis toplantısı meclis Başkanı Birol Hacıoğlu Başkınlıgında yapıldı. Başkan miladı yılı kutladı, Ak parti Meclis Üyesinin dedesi vefatından dolayı başsağlığı diledi ve aynı zamanda CHP Meclis üyesi Cihangir Kaymakçı’nın evinde çıkan yangından dolayı kendisine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Saadet partisi meclis üyelerinin meclis başkanlığına verdiği Suların kesilmesi, bazı mahallelerdeki aksaklıkların, sıkışıklığının, afet bölgesi ilan edilen yerlerin ve bu yerlerden çıkarılan molozların nerelere döküleceği önergeler okundu. Gündemdeki maddelere ilaveten başkanlık tarafından gelen 6. adet teklif gündeme ilave edildi. Bu tekliflerin içinde Belediye başkanı M.Tevfik Göksu’nun belediye meclisinden yetki istemesi teklifi başkanlık makamına oy birliği ile kabul edildi.Daha sonra denetim komisyonu üyeleri seçimi yapıldı. Denetim komisyonu 3 Ak partili meclis üyesi seçildi. Meclis üyeleri Abdulkadir Şengül. Yusuf Zabun, Ali Tutal’dan oluştu.



Meclisin kentsel dönüşüm konusunda karar alma ihtiyacı yok
Ardından Raporlar bölümüne geçilmeden önce söz alan Ömer Çetinkaya “kentsel dönüşümü yakinen takip ediyoruz bu konuda emeğimiz var. Kentsel dönüşüm raporları komisyona geldiğinde meclis kararı almamız gerektiriyordu. Yönetmenliğe göre meclis kararı alıyor bakanlığa gönderiyordu. Ancak şimdi bakanlık yönetmenlikte bir değişiklik yaptı.5 maddesinde riskli alan ilan etmek başkanlık yetkisine verildi. Başkanlık riskli alanları tespit eder çürük raporu verir. Bakanlıkta uygun görürse uygulamaya koyar. Meclisimizden kentsel dönüşüm konusunda karar alma ihtiyacı yok. Bu nedenle 5 ve 6 raporu başkanlık makamına iadesini istiyoruz.”



Vatandaşın hakkını hukukunu korumakla yükümlüyüz
Daha sonra meclis başkanı gündemdeki Teklifleri ve raporları oylamaya sundu tümüyle görüşülen maddeler oy birliği ile geçti. Raporların 5 ve 6 maddeler görüşülürken söz alan CHP Meclis üyesi Hasan Babacan ” CHP kentsel dönüşüme karşı gibi gösterilmektedir. Kentsel dönüşümü başlatan parti biziz vatandaşın hakkını hukukunu korumakla yükümlüyüz. Vatandaşa soruyoruz? Siz nereye imza atıyorsunuz. Haklarınız ne bu konuda avukatlarınız varmı? Mimarınız, mühendise danışarak bilgi edinebilirsiniz. Diyerek bilgi veriyoruz. Bu meclisten bir talebimiz olmuştu! Bize kentsel dönüşüm konusunda ne yapılıyor hangi kararları alıyorsunuz bilgi verin diye. Maalesef bugüne kadar bir bilgi veremediniz.

AKP’li meclis üyelerinde kentsel dönüşüm hakkında bilgileri yok.
Düzenlediğimiz kentsel dönüşüm panelinde Panelistimiz. Prof. Haluk Eyidoğan arkadaşımız Cemal Kaya’ya esenlerde yapılan kentsel dönüşümle ilgili soru sorunca Cemal Kaya ise; benim bu konuda haşa bilgim yoktur demişti. Şimdi görüyorum ki AKP’li meclis üyelerinde kentsel dönüşüm hakkında bilgileri yok. Hâlbuki bu gibi hassas konularda meclisin bilgisi olmalı bize yapılan çalışmaların dokümanını vermelisiniz ki kafa karışıklığı olmasın. En azından bu meclisin belediye başkanı tarafından bilgi vermesi gerekiyor çağdaş olmanın gereği de budur.



Ben onun Hasan Abisiyim
Belediye başkanının Cuma namazından sonra sandalyeye çıkarak miting havasında sunum yapması doğru değildir. Camiiler ibadet yeridir. Siyaset ve kentsel dönüşümü anlatma yeri değildir. Belediye başkanı sokak aralarında hijyenik olmayan yerlerde bu konuşmaları yapacağına bir aş evi yapsın pilavı orada dağıtsın bizde önerilerimizi orada sunalım. Bu görüntüler hoş görüntüler değildir. Ben onun Hasan Abisiyim. Bu söylediklerimi başkana iletin, doğru işler yapmadığı anlasın.”



Yerel basın bizi bilgilendiriyor
Babacan ardından söz alan CHP Meclis üyesi Cemal Kaya” Denetim komisyonuna muhalefeti de katsaydınız bu günkü kafa karışıklığı olmazdı. Aynı zamanda daha verimli çalışma olurdu. Bu eksiklik halen daha devam ediyor. Kentsel dönüşümü konusunda Esenleri ilgilendirdiği için Esenlerde yaşayan biri olarak bu çalışmaları destekliyoruz.
Yerel basın meclisten alamadığımız bilgileri resimleyerek bizi bilgilendiriyor. Kentsel yenileme konusunda her siyasi parti kendi partililerine bilgi vermek zorundadır. Kentsel yenilemeyi destekliyoruz.Başka ilçelerde yaşayan ve burada meclis üyesi yapanları bu konu bizim kadar ilgilendirmiyor.”

Düzenlenen yönetmelik yanlış yapılmıştır
Ancak ben Esenlerde yaşıyorum. Bu yapılacak dönüşüm benim için çok önemlidir. Fakat bu güne kadar yapılanlarda bizim haberimiz olmamıştır. Buda meclisin eksikliğidir. Esenler halkının oyları ile seçilen kişileriz onlara bilgi vermek zorundayız. Ayrıca düzenlenen yönetmelik yanlış yapılmıştır. Büyük millet meclisinden geçirenler doğru bir yasa yapmamışlardır.”

 

Bu yönetmenliği lav etmelidirler
Saadet partisi Meclis üyesi Fevzi Başoğlu ” çıkan bu yönetmelik doğru değildir. Bu konuda bilgisi ve yetkisi olan kim varsa onları bu yönetmenliği lav etmeleri için mücadeleye davet ediyorum. Ayriyeten basına malzeme olan cami önlerindeki pilav konusunu malzeme haline getirenler kendilerini sorgulasın”



Bize AKP demeyin Ak Parti deyin
Yapılan konuşmalara cevap vermek üzere söz alan AK Parti Meclis üyesi Tevfik Helvacı “ eleştirilerin bir kısmına katılıyorum bir kısmına katılmıyorum.
Esenlerde yapılan yerinde dönüşümdür. Belediye başkanımla görüştüm. Önümüzdeki günlerde bizleri bilgilendirme toplantısı yapacağını söyledi. Bu konuda geç kaldık meclis üyelerinden özür diliyoruz.
Denetim komisyonunda muhalefetin yer verilmediğini gündeme getirdiniz. Belediyeler yasasına göre önceden 5 kişi olan komisyon yeni yönetmenliğe göre 3 kişi seçilmiştir. Sizlerden bir teklif gelmedi. Bize AKP demeyin Ak Parti deyin kabul etmiyoruz.



Esenler nostaljik bir şehir olmuştur
Yönetmenlikleri biz kafamızdan uydurmuyoruz. Biz hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Yerinden kimse edilmeyecek ve başka yere göç ettirilmeyecek. Bu proje Türkiye de ilk uygulanan projedir. Aynı zamanda Türkiye’nin her tarafından bizden bilgi almak istiyorlar. Esenlerde 3,5 yıldır neler değiştiğini görmelisiniz. Yaptıklarımız saymakla bitmez. Bakın Dörtyol cami önün eskiden ne şekildeydi şimdi ise o döşediğiniz taşlarla bir güzel oldu o civarda evim olsa diyorum. Esenler gelecekte kentsel dönüşümle daha yaşanılır çağdaş bir kent olacak. Bu gün itibariyle Esenler nostaljik bir şehir olmuştur.

Cami önünde pilav dağıtmak bir projedir
Esenler Belediye Başkan Yardımcısı AKP Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya Esenlerde bir gazete kötü bir resim çekti diye bu projede vazmı geçelim. Cami önünde pilav dağıtmak bir projedir. Bu projeyi muhalefet bence kabullenmelidir. Zira halkımıza bilgi vermek için cami önlerinden daha iyi bir yer mi bulacağız belediye başkanının cami önündeki bu konuşmalarını yerinde ve doğru buluyorum. Ağabeylik yapanlar zarar verecek yönlendirmeler yapmamalı. Bizi yapacağımız işlerden kimse vaz geçiremez.



  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı