Tarih: 28.08.2011 00:00

Babacan Çadırı Ziyaret Etti.

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler Dernekler Federasyonu’nun (ESDEF) Somali’deki insanlık dramı için başlatmış olduğu 11 günlük yardım kampanyası münasebeti ile Davut paşa caddesindeki yardım çadırında ESDEF başkanı M. Kaplan basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına davet edilenler arasında CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Hasan Babacan’da vardı. Babacan ‘ Somali yeni bir olay değildir. Somali gibi ülkelerdeki acı 70-80 yıldan beri devam etmektedir.

Ama ‘birileri’ Ramazan ayı münasebeti ile bu ülkeleri hatırladı. İyide oldu. Yalnız bu yardımları günü kurtarmak için değil de kalıcı bir şeyler yapmak için takip etmeliyiz. Bu ülkelerin yarınlarını düşünerek bir tek insanın ya da çocuğun ölmemesi için proje çalışmaları yapmamız lazım.

Bu çağda birileri susuzluktan veya açlıktan ölüyorsa bu insanlık ayıbıdır. İnsanlık bu olaydan ders almalı, boş yere harcadığımız paralarla binlerce insanın hayatını kurtarabiliriz. Aslında bu ülkeler yoksul değildir, bunları yoksullaştıran Avrupalılardan ve emperyalistlerden hesap sorulmalı. Gerekirse kamuoyu oluşturularak bu ülkelerin politikaları protesto edilmeli.

Bir avuç ülke olan Belçika, Somali’nin borsası olmuş, Somali de ki yoksulluk emperyalistler ve işbirlikçiler tarafından yaratılmıştır. Emperyalizm anlayışında insan hakları, eşitlik, hak ve hukuk olmadığı her kes tarafından görülmüştür. Bir kere daha söylüyorum. CHP’li ve sosyal demokrat olmaktan gurur duyuyorum!

Sosyalizm de bu şekilde bir kıyım, bir sömürü göremezsiniz. İnsanlara baskı yaparak, dini kullanarak, açlığı ve yoksulluğu mubah sayanlar insanlığından utanmalıdır. Somali deki halka balık yemenin bile günah olduğunu söyleyenlere ne demeli?’

 

‘Burada toplanan yardımların yerine ulaşması ve amacına uygun harcanması hepimizin isteğidir. Hepimiz bu kampanyaya destek olduk.

Ama ESDEF’ in başkanı Mustafa Kaplan ve yönetim kurulundaki arkadaşların özverili çalışmaları bizi memnun etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum. CHP bu tip insani yardımlarda hep var olmuştur, bundan sonra yapılacak kampanyalara da destek olacağız. Yalnız bir elin verdiğini diğer elin görmemesi şartı ile.’ Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —