Babacan; Biz Projeye Değil, Emsal Artışına İtiraz Ettik'

Babacan; Biz Projeye Değil, Emsal Artışına İtiraz Ettik

Esenler Belediye Meclis Üyesi Hasan Babacan; “Esenler Belediye Başkanı M. Göksu Esenler Kültür Merkezi'nde Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı'nda CHP’yi adres göstererek ’Biz proj

Babacan; “Biz Projeye Değil, Emsal Artışına İtiraz Ettik”
 
Esenler Belediye Meclis Üyesi Hasan Babacan; “Esenler Belediye Başkanı M. Göksu Esenler Kültür Merkezi'nde Havaalanı Mahallesi kentsel dönüşüm toplantısında CHP’yi adres göstererek ’Biz projeler ile uğraşırken diğer taraftan CHP ile uğraşıyoruz, Projenin durdurulması için CHP’liler itiraza gitti…’ ifadesi ile vatandaşın kafasını karıştırarak yaklaşan seçimlere yönelik oy avcılığı yapıyor.” dedi.  
 
Konuyla İlişkili Belediye Başkanı'nın; “Biz bunlar ile uğraşırken diğer taraftan CHP ile uğraşıyoruz. Projenin durdurulması için CHP’liler Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne itiraz dilekçesi verdiler. Vatandaşın dairesine neden daire veriyoruz diye. Fakat bu itiraz ret edildi. Bu süre içerisinde proje çalışmalarına başladık. Bu proje için aşağıya yukarı 170 bin metrekare içerisinde 91 bin metrekare kapalı alan yapacağız ve bu alanı 170 bin metrekare inşaata finanse edeceğiz.” Sözlerine katılmadığını söyleyen hasan babacan şu açıklamalarda bulundu.
 
Babacan; “ Biz projeye itiraz etmedik. İstanbul Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurumuz ‘uygulama imar plan değişikliğine itiraz’ başvurusuydu. Sayın başkan konuyu işine geldiği gibi çarpıtarak kamuoyuna aktarıyor. Aslında bizim itiraz başvurumuz yerinde, haklı ve halkın menfaatlerini koruyan bir itirazdır. İtiraz reddedilmiş olabilir. Ancak itirazımızın reddi halkın yararına olmayan durumları haklı çıkarmaz. Belediye meclisi üyesi olarak biz bu itirazımızla tüm halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Başkanın dediği gibi projenin durdurulmasına yönelik bir tavrımız kesinlikle söz konusu değildir. Kendileri zamanında projeye başlayamamalarının suçunu partimize yükleyerek sorumluluktan kaçıyor. Takip ettiğim kadarıyla iki veya üç proje değişikliğine gitmişlerdir. Şimdi Başkan çıkıp bunun sorumlusu olarak bizleri mi gösterecektir.
 
Bizim itirazımız 2013 Nisan ayında yaptığı plan ile Eylül ayında yaptığı plan arasındaki emsal artışınadır. Başkan da bu emsal artışı neticesinde kazanılan inşaat alanı ne kadardır çıkıp açıkça söylesin. Bu artışla elde edilen inşaat alanı kazanımından hak sahipleri faydalanacak mıdır açıklasın. Evi yıkılanlardan para almaktan vazgeçecek ve ek ödeme almadan dairesine daire verecek bir çözüme gidip gitmeyeceğini halka anlatsın.
 
Biz bu toplantıda planların revize edilmesini beklerdik. Anlaşılan o dur ki başkan plan değişiklikleri yapılmamış gibi eski ağızla konuşuyor. Bu konuda teknik ve uzman insanlar Havaalanı mahallesinde ne olup bittiğini veya ne yapılmak istendiğini çok iyi biliyor. Partimiz de biliyor, halka 91 bin deyip 170 bin metre inşaat yapma girişimini halkımız onaylamayacaktır. Bütün bu soru işaretlerine Başkanın yanıt vermesi gerekirken CHP’yi suçlaması yanlış bir tutumdur.”