Baba proje

Baba proje

Esenlerli babalar, çocuklarıyla birlikte 17 Mayıs Pazar günü Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi'nde ders başı yapacak.

Baba proje…
 
Esenler Belediyesi, Türkiye'de bir ilke daha imza atarak "Baba Üniversitesi" projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında Esenlerli babalar, çocuklarıyla birlikte 17 Mayıs Pazar günü Yıldız Teknik Üniversitesi  Davutpaşa Yerleşkesi'nde ders başı yapacak.
 
Esenler Belediyesi, yeni bir eğitim projesine daha imza atıyor; Çocuk Üniversitesi, Anne Üniversitesi ve Esnaf Üniversitesi'nin ardından Esenler'in babalarını da üniversiteli yapıyor.
 
Esenler’in babaları üniversiteli oluyor
 
Babaların kendilerine olan özgüvenlerini artırmak, çocuğu ve eşinin gözünde daha saygın bir baba figürü oluşturmak, baba ve çocuk arasında doğru iletişim kurulmasını sağlamak, babaların sosyal hayatta daha fazla yer almalarını desteklemek ve babaları üniversite ortamı ile buluşturmak amacıyla geliştirilen “Baba Üniversitesi” projesine Esenler'de yaşayan babalar katılacak.
 
Türkiye’nin ilk baba üniversitesi
 
Türkiye'de bir ilk olan proje ile sadece para kazanan, evin geçimi ile ilgilenen baba figüründen çok, çocuğunun gelişiminde aktif rol alan bir baba figürünün oluşturulması hedefleniyor. Proje kapsamında babaların, kendilerini ve çocuklarını daha iyi yetiştirebilmeleri için ihtiyaç duyacakları temel eğitimlerin yanı sıra çocukları ile ortak etkinlikler yapmaları sağlanacak.
 
Babalar çocuklarıyla aynı sırda oturacaklar
 
Esenler Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortak yürütülecek olan Baba Üniversitesi projesi kapsamında babalar, çocuklarıyla birlikte üniversite sıralarında oturacak. Baba Üniversitesi'nde ilk ders başı, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi'nde  17 Mayıs Pazar günü yapılacak.
 
Toplam 24 saat eğitim
 
Toplam iki hafta sürecek eğitim programında babalar ve çocuklara, alanlarında uzman eğitmenler tarafından 9 farklı konuda (İletişim Becerileri, Değerler Eğitimi, Ev Ekonomisi, Düşünce, Sanat ve Toplum, Sağlık Bilgisi ve Çevre Bilinci, Girişimcilik, Eğitimde Ailenin Rolü ile Medya Okuryazarlığı) toplam 24 ders saati eğitim verilecek. Eğitim programı kapsamında, teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimler ile baba ve çocukların birlikte aktiviteler yapacağı eğitimler de gerçekleştirilecek.
 
Eğitim sonunda "Katılım Sertifikası" almaya hak kazanan babalar ve oğullar, üniversiteli olmanın mutluğunu Esenler Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Boğaz turunda doyasıya yaşayacaklar.