BUNUN ADI TASFİYEDİR...

BUNUN ADI TASFİYEDİR...

Esenler Çiftehavuzlar Mahallesi güzelleştirme ve yaşatma derneği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Çiftehavuzlar parkında mahallede yapılacak kentsel dönüşüm aşaması hakkında bilgilendirme toplantıs?

 

 

 

 

 

 

Esenler Çiftehavuzlar Mahallesi güzelleştirme ve yaşatma derneği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Çiftehavuzlar parkında mahallede yapılacak kentsel dönüşüm aşaması hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantının sunumunu Dernek başkanı Hasan Boyoğlu yaptı. Toplantıya panelist olarak şehir plancılarından Nazım Akkoyunlu. Gökhan Bilgehan, Kentsel dönüşüm mağduru komşu ilçe dernek başkanları ve AV. Oya Aslanın yanı sıra çok sayıda mahalle sakinleri katıldı.

BaşkanBoyoğlu Mahallemiz altmış- yetmiş yıllık bir tarihe sahiptir. Buralar boş tarlayken otobüslerin girmediği çamurlu yolların çilesini beraber çekenleriz. Evlerimizde alın derlerimiz, emeklerimiz ve yıllarca biriktirdiklerimiz var. Mahallemizde komşuluk ilişkilerimiz, dayanışmaya dayalı birlikteliğimiz ve kültürel birlikteliğimiz var,

Şimdi ise değeri artan mahallemize göz koyanlar var. Oluşan rantı almak istiyorlar. Sözüm ona her şey bizim için. Sözüm ona her şey bizi korumak için. Bugüne kadar neredeydiniz.

Geçmişe göre on kat değeri artan mahallemizden kovulmak istemiyoruz. Bizim mahallemizde yaşayanlar yoksul olabilir. Zenginlere göre yoksullar cahil olur. Susar ve korkarlar. Elimize vurunca da ağzımızdan lokmayı alacaklarını zannederler. Ama yanıldıklarını anlayacaklar. Halkın gücünü hesaba katmalılar. Mahallemize, geleceğimize sahip çıkacağız. Aldanmayacağız, kandırılmayacağız boş sözlere inanmayacağız. Dedi.

Şehir plancısı Nazım AKKOYUNLU ise Yerlerinizi iyi koruyun ve değerini bilin. Yok, pahasına evlerinizi vermeyin sizden yerlerinizi zorla alamazlar. Uyanık olun önünüze konulan kâğıtları okumadan imzalamayın. Birlik de hareket etin. Belediyeden sizi çağıracaklar yanınızda kimselerin olmasını istemeyecekler. Ne avukatınızı nede bir yakınınızı. Derneğinizin bilgisi dışında hareket etmeyin. Bizler kentsel dönüşümlerde haksızlığa uğrayan insanlara elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bu güne kadar yapılanlar belediyelere göre meşru ama bize göre meşru değildir. Burada haklarınız gasp edilerek tasfiye edilmek isteniyorsunuz. Dedi.

Kentsel dönüşüm mağdurları avukatlarından Oya Aslan da Sizleri kandırıyorlar yalan yanlış söylemlerde bulunuyorlar. Burada bir getirim oluşacak ama bu ranttan siz yararlanamayacaksınız. Sizleri daha çok fakirleştirecekler. Çok daha kötü 60–70 metrelik evlere mahkûm olacaksınız. Bunlar önce sizi kandırarak rızanızı alacaklar sonra sözleşme imzalatacaklar 0/0 51 anlaşma sağlarlarsa dönüşüm yaparlar. Atacağınız her imzadan derneğinizin hukuk komisyonunun veya bizlerin haberi olsun. Aksi takdirde kandırılırsınız. Dava açma sansınızda kayıp olur. Dedi.

 

Daha sonra söz alan mahalle sakinleri de Biz evlerimizi vermek istemiyoruz borçlanmak ise hiç istemiyoruz. Zar zor geçiniyoruz birde borçlanırsak vay halimize diyerek tepkilerini göstertiler.

              



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli