BU NASIL İBB- BUNLAR KİMİN MECLİS ÜYELERİ?

BU NASIL İBB- BUNLAR KİMİN MECLİS ÜYELERİ?

İBB, Menderes Mahallesi’ndeki Dörtyol Meydanı yanında süren inşaata ilişkin AKP’li Esenler İlçe Belediyesi’ne 2 Ekim 2020 tarihinde uyarı yazısı yolladı. Gelişmeleri biz haber yaptık ama çare başka ye

İBB’nin Esenler Belediyesine gönderdiği yazıda, projeye ilişkin bilgi ve belgelerin incelendiği belirtilerek, 2013 yılında onaylanan küçük ölçekli uygulama imar planı anımsatıldı. İmar yönetmeliğine aykırı olarak bazı parsellerin birleştirildiğinin tespit edildiği bilgisine yer verilen yazıda, inşaat projesine ilişkin 727 metrekare alanın fazladan hesaplandığına dikkat çekildi.
Yazıda söz konusu arazide inşai faaliyete izin verilmemesi, yapı kullanma izin belgesinin düzenlenmemesi ve projenin imar yönetmeliği ile imar planına uygun olarak revize edilmesinden sonra inşaatın devamına izin verilmesi istendi. Yazı hem ilçe belediyesine hem inşaatın müteahhidi Bordo Yapı & Efitaş İnşaat Ortaklığı’na hem de Kafes Yapı Denetim şirketine yollandı.
 
Yazının ardından CHP’li meclis üyesi Kemal Şahin, İBB’ye başvurarak yazıya rağmen inşaatın devam ettiğini bildirdiğini söyledi. Buraya kadar tüm söylenen ve yazılanlar doğru ama…

 
  1. Hazal Ocak ne zaman meclis üyesi oldu ve Esenlerin sorunlarını ne kadar biliyor?

  2. Şahin’e sormak lazım, bir yanlış varsa ve sen o yanlışı biliyorsan İBB’ye ve gazeteci Hazal Ocak’a değil de idari mahkemeye neden şikayette bulunmadınız?

  3. CHP’li Şahin’in bir kolu AKP’de bir kolu CHP’de gözü ise halkın cebinde olduğu için yanlışlara karşı göz boyama işleri yapar.

  4. Şahin CHP meclis üyesi ama ilahi kurtarıcı olarak uyduruk veya ısmarlama haber yapan Hazal Ocak’ı görmesini görmeyen ilçe başkanı ve partisinin “koyunları” günahsız mı?

  5. Bu gazeteci (Hazal Ocak) Esenlere ve Esenler meclisine birgün gelmiş mi?
    Siz seçilmiş muhalefet Esenler Belediye meclis üyeleri halkın sorunlarını basına uç beş kuruş verip haberleştirerek mi çözeceksiniz?

  6. Sizler neden meclis üyesi seçildiniz?

  7. İBB yazı yazmakla görevini tamamlamış mı oldu?

  8. İBB neden bir dava açmadı ve yürütmeyi durdurma kararı için hukuki yollara başvurmadı?

  9. Yoksa arada bir anlaşma mı veya bir pazarlık mı söz konusu?

  10. İBB yazı yazıyor, Esenler Belediye’si genel geçer cevap veriyorsa İBB ile dalga geçmiş olmuyor mu?

Tüm bu sorulara Esenler halkı cevap bekliyor. Cevap vermeyen İBB ve Esenler belediye’sinin CHP’li meclis üyeleri rantçı veya ranta göz yumanlar olarak ilan edilirse doğru bir karar verilmiş olmayacak mı?

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı