BU İŞİN ŞAKASI YOK! NE OLUR SAĞLIĞIMIZI TEHDİT ETME

BU İŞİN ŞAKASI YOK! NE OLUR SAĞLIĞIMIZI TEHDİT ETME

Esenler’de Koronavirüsle mücadelede aşı seferberliği cumhuriyet meydanında kurulan aşı çadırında hızla devam ediyor.

Unutmayalım- UNUTMAYINIZ...bir an önce aşımızı olalım, çünkü aşımızı yaptırırsak hem kendimizi hem sevdiklerimizi korumuş oluruz. Aşılarımızı yaptırırsak bireyler olarak ailemize ve topluma karşı taşıdığımız sorumluluğun gereğini yapmış oluruz.

Aşılama ve etkileri konusunda yapılan bilimsel çalışmaların sonuçları hakkında toplumun bilgilendirilmesi aşı karşıtı çalışmalarla ve bilgilendirmeler yapmakla, en önemlisi cehaletle mücadelede yaparak başarılır.
Aşıların kullanıma girdiği ilk günden bu yana enfeksiyon hastalıkları ile mücadelede en önemli silah olan aşılar konusunda olumsuz yaklaşımların başında aşı karşıtlığı geliyor.  Tek bir aşıya karşı olmakla kalmayan bir kesim insanlar tüm aşıları reddetmesi bilime ve bilim insanlarına saygısızlığın en alasıdır. Bu karşıtlar hangi hakla tüm bireylerinin sağlığını tehdit etmeyi kendilerine hak görüyor.

'Siz kim, fikir öne sürmek kim?'
“Siz hangi hakla tüm bireylerinin sağlığını tehdit etmeyi kendinize hak görüyorsunuz'
 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a bir takipçisi, “Amerika’da ünlü bir haber sunucusu 2 doz mRNA aşısı olmuş. Maskesini devamlı takmış ama ne yazık ki delta varyantına yakalanmış ve çok ağır geçiriyormuş. Şimdi demek oluyor ki mRNA aşıları delta varyantına karşı etkisiz. Bunun açıklamasını yapabilir misiniz?” diye sordu.
Aşı karşıtı olan takipçisine Ceyhan sert bir dille cevap vererek, "Tamamen yanlış bir yargı. Yüzde 98 koruyucu ne demek? Aşısız 100 kişi hastalığa yakalanırken, aşılı sadece 2 kişi hastalanıyor. O spikerin hastalanmamasının yolu toplumun en az yüzde 80’inin aşılanmış olması. Konuyu bilmeden fikirler ileri sürerseniz böyle yanlış sonuçlara varırsınız. 'Siz kim, fikir öne sürmek kim? Siz hangi hakla tüm bireylerinin sağlığını tehdit etmeyi kendinize hak görüyorsunuz' " paylaşımında bulundu. 

 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli