Tarih: 14.11.2011 00:00

BU BİR İNSANLIK SKANDALIDIR

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler’de İlk Haber gazetesinde çıkan bir haberi okuyan ADD Esenler Şube Başkanı Dr. Ahmet METİN, gazetemize çok önemli açıklamalarda bulundu.

Dr. Ahmet METİN; “haberi okuduğumda çok üzüldüm. Şayet doğruysa okul adına da, insanlık adına da utanç verici görüntüler. ADD Kamu yararına kurulan bir dernektir. Bizler halkın bütün dertlerine çare bulmak ve çözüm aramak için kurulan derneğiz. Ülkemizde olabilecek herhangi bir afet veya olumsuzluğa müdahale etme hakkına sahibiz. Geçen hafta Van’dan döndüm. 6 gün boyunca Van’da deprem dolayısıyla halkın çektiği sıkıntıları yakından gördüm. Orada ki vatandaşlarımız yoklukla ve soğukla mücadele ediyorlardı. Depremden zarar görenlerin kafasını sokacak bir çadır için, ne kadar mücadele ettiğini yakinen biliyorum.

Devlet ve Kızılay orada mümkün olduğu kadar çadır dağıtmışsa da hala çadırsız kalan birçok insan ve çocuklarımız soğuktan titreyerek Valiliğin kapısında donarak çadır bekliyorlardı. Orada bu dram yaşanırken, burada bir devlet okulunun deposunda çadırların çürümeye terk edilmesini kabul etmek mümkün değildir. Deprem olduğu zaman okul yetkilileri derhal elindeki çadırları Kızılay’a veya orada görev alan Esenler Belediye’sinin emrine vermek durumundaydılar. Eğer çadırların bir kısmı çürümüş veya tamire ihtiyacı varsa, biz ADD olarak hemen onları tamir ettirmeye hazırız. Tamir ettirdikten sonra Esenler Belediye’sinin emrine vererek Van’da kullanımını sağlamak istiyoruz.

Biz ADD olarak bu hafta Van merkezde ve Erciş’te iki tane yemek çadırı kurduk. Türkiye’deki bütün ADD’ ki gönüllüler, bu çadırlarda görev yapmak üzere Van’a akın etmeye başladılar. Bende bu hafta sonuna kadar Van’da olacağım ve oraya hem hekim olarak hem de bir Yurttaş olarak görev yapmaya tekrar gideceğim. Vana gitmekten mutluluk duyuyorum, bu bir Ulusal vazifedir, bir vatandaş olarak bu vazifeyi yerine getirmekten gurur duyuyorum. ” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —