BU ADAM SARHOŞ GİBİ, BAKIN KİMLERLE HELALLEŞECEK

BU ADAM SARHOŞ GİBİ, BAKIN KİMLERLE HELALLEŞECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında konuştu. Dinleyenlere “bu adam sarhoş mu” dedirtti. Bu güne kadar ülkede yaşanan yanlışların adresi olarak, bilerek vey

HELALLEŞME; YÜZLEŞMEK, BARIŞABİLMEK DEMEK'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  böyle konuştu ve konuştukça battı, "Yaralarımızı sarmamız gerekiyor, yaralar hâlâ açık. Helalleşmeyle hukuku karıştıranlar oldu. Helalleşmek; yüzleşmek, barışabilmek, devam edebilmek demektir. Bunu yarası açık olan topluluklara yapacağız. Kim ne suç işlediyse hukuk onun hesabını soracak."

'ROBOSKİ'YLE, SOMA'YLA, ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN AİLESİYLE HELALLEŞECEĞİZ'

"Ben bu ülke çocuklarının ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Hukuk başka helalleşme başka. İnsanlara devlet tazminat ödeyecek ama bir taraftan da helalleşeceğiz.

BİZ NEDEN SİVAS, KAHRAMANMARAŞ MAĞDURLARIYLA HELALLEŞECEĞİZ?
Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Mahalleleri gasp edilip sürülen romanlarla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Mahkemelerle süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz. Bugün Londra'ya göç etmiş en parlak beyinlerimiz ile helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi ile, Soma ile helalleşeceğiz. Darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede o insanlarımızla helalleşeceğiz. 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel'i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz, Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.

'ÇOCUKLARIMIZ  TEŞEKKÜR EDECEKLER'

Helalleşeceğiz dostlarım. Yakın gelecekte bir gün çocuklarımız geçmişe baktıklarında 'Neler olmuş ama önümüze bakmayı bilmişiz, helal olsun onlara' diyecekler. Laik, demokrat, insan haklarına saygılı, Atatürkçü bir ülkede yaşayan çocuklarımız birileri buna cesaret ettikleri için teşekkür edecekler bize."

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı