BOMBA İDDİA: KILIÇDAROĞLU'NA RAKİP ÇIKIYOR!

BOMBA İDDİA: KILIÇDAROĞLU

CHP’nin hazırlıklarının devam ettiği 26’ıncı Olağan Kurultay öncesinde kulisler hareketlendi. Kulislere bomba bir iddia düştü. Partide kendilerini ‘Devrimci Demokrat’ olarak tanımlayan grubun, Kılıç

BOMBA İDDİA: KILIÇDAROĞLU’NA RAKİP ÇIKIYOR!
CHP’nin hazırlıklarının devam ettiği 26’ıncı Olağan Kurultay öncesinde kulisler hareketlendi. Kulislere bomba bir iddia düştü. Partide kendilerini ‘Devrimci Demokrat’ olarak tanımlayan grubun, Kılıçdaroğlu’na rakip çıkarmak için çalışma yaptığı öne sürüldü.
 
CHP’de Şubat ayının ilk haftasında yapılması beklenen Olağan Kurultay için geri sayım sürerken beklenmedik bir gelişme yaşandı. Kulislere, 2010 yılında oturduğu Genel Başkanlık koltuğunda bugüne kadar olağanüstü kurultayda Muharrem İnce’nin adaylığı dışında, bütün olağan kurultaylara rakipsiz giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, karşısına ilk kez olağan bir kurultayda rakip çıkması gündemde.
NABIZ YOKLAMA BAŞLADI
CHP’de kendilerini ‘Devrimci Demokratlar Hareketi’ olarak tanımlayan ve uzun süredir, sürekli toplantılar yaparak, partinin politik ve örgütsel olarak yeniden yapılanmasını savunan grubun 36’ıncı Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday çıkarmak için nabız yoklamaya başladıkları ve İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere büyükşehirlerde yapılacak il kongrelerinin ardından adaylık konusunda net kararlarını verecekleri öne sürüldü.
GENÇ BİR İSİM ÇIKARILACAK
CHP Kulislerinde, Devrimci Demokratların özel görüşmelerde, Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkarılacak adayın tarifini yaptıklarını, bu ismin genç, partideki yeniden yapılanmayı sağlayacak genç bir yüz olması gerektiği ve “CHP değişirse, Türkiye değişir, Türkiye değişirse bölge değişir” şiarıyla hareket edilmesi gerektiği tanımlamalarını yaptıkları öğrenildi.
ÇARŞAF LİSTE TALEP ETMİŞLERDİ
CHP’deki Devrimci Demokratlar, geçtiğimiz günlerde yayınladıkları bir bildiriyle CHP il, ilçe kongrelerinde Blok Liste yerine Çarşaf Liste uygulamasını talep ederek, “Partimizi büyüteceksek, iktidara taşıyacaksak, parti içi yan yana gelişi hızlandırmalı, temsiliyeti en üst noktaya taşımalıyız. Bu durum “Blok Liste” ile gerçekleşmez. Kucaklayıcılığın, birbirine tahammülün, farklı görüştekilerle birlikte aynı yönetimleri paylaşabilmenin ancak iradelerin özgür biçimde listelere yansıtılmasıyla yani “Çarşaf Liste” usulünün uygulanmasıyla ve çoğulculuğa sahip çıkılmasıyla mümkün olacağına inanıyoruz” denilmişti.
KİŞİ YERİNE POLİTİK NETLİK TALEP EDİYORLAR
CHP’deki Devrimci Demokratlar, 35. Olağan Kurultay öncesi yayınladıkları bildiride ise, “Yöneticileri değiştirmek yetmez, CHP devrimci bir politik çizgide politika üretmeli” çağrısı yapan ‘CHP’de Devrimci Demokratlar’ grubu, kurultayın ardından bir bildiri daha yayınlayarak, “Böyle gitmez, bu düzen değişmeli” denilen bildiride, “Muhalefetin güçsüzlüğü AKP’yi güçlendirir” denilmişti.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı