BÖLÜKBAŞI: BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN SİYASİ PARTİLERİN TARAFIMIZA TEVECCÜHLERİ VAR.

BÖLÜKBAŞI: BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN SİYASİ PARTİLERİN TARAFIMIZA TEVECCÜHLERİ VAR.

Esenler Belediye Başkanlığı aday adaylığı için kamuoyunda ismi geçen Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı: "Siyasetin giriş kapısı var ama çıkış kapısı yok. Çıkı

BÖLÜKBAŞI: BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN SİYASİ PARTİLERİN TARAFIMIZA TEVECCÜHLERİ VAR

Esenler Belediye Başkanlığı aday adaylığı için kamuoyunda ismi geçen Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı; ‘ Siyasetin giriş kapısı var ama çıkış kapısı yok, çıkış kapısını bulsam arkama dönüp bakmam’ diyerek siyaseten kırgınlığını dile getirdi…

2014 yerel seçimleri için siyasi partilerden başkan adaylığı teklifleri aldığını nezaketen ifade eden Bölükbaşı;

“Esenler benim doğup büyüdüğüm ve yaşadığım yer. Aile olarak hala Esenler’de  ticari faaliyet gösteriyoruz. Esenler’e siyasetçi, bürokrat, spor yöneticisi olarak layıkıyla olmasına itina göstererek hizmet etmişliğimiz var. Bu nedenle belediye başkanlığı adaylığı için siyasi partilerin tarafımıza teveccühleri var. Bu teveccüh dolayısıyla memnuniyetimi ifade ederken bizi bu göreve layık görenlere de teşekkür ederim. Aday olmam hususunda siyasi parti yetkililerinden bizi arayanlar, görüşme talebinde bulunanlar var. Ancak ben şimdilik kaydıyla Esenler’e Esenler için benden beklenenleri yapmış olduğuma inanıyorum.

Benim Esenler’de siyasi açıdan adaylıklarım oldu. Biz siyasete girdiğimizde partimizin oyu yüzde ikiler civarındaydı. Yani siyasete bir yerlere gelmek, aday olmak, başkan olmak için girmedik. Milletimize en iyi nasıl hizmet edebiliriz anlayışıyla katıldık. İleriki süreçlerde ise çalışma ve gayretlerimiz bizi bir yerlere getirdi. Temayül yoklamalarında en fazla ilgiyi ve teveccühü görerek adaylaştık. Milletvekili adayı, belediye başkanı aday adayı olmak da bize nasip oldu.


Son genel seçimlerde yaşadıklarım siyaseten kırgın olmasam da kırılmama sebep oldu. O dönemde yaşadıklarımı ayrıntılı biçimde yerel basın ile de paylaşmıştım. Bağımsız adaylığım kendimden ziyade Esenler içindir. Çünkü o seçimlerde hangi partinin listelerine bakarsanız bakın içlerinde hiç Esenlerli yoktur. Bizim o günlerde mensubu olduğumuz partide de aday listesine karşı çıkışımız aslında buydu. Ama bizim Esenler adına verdiğimiz bu çaba görmezden gelindi. Bağımsız adaylığımızın Yüksek Seçim Kurulu’nca reddi sonrasında Esenler’de bulunan siyasi parti yetkililerinin basına yansıyan bir beyanatını maalesef göremedim.

Siyaset ahde vefayı bünyesinde pek barındırmıyor kanaatindeyim. Ayrıca şu da bir gerçek ki; ‘ Siyasetin giriş kapısı var ama çıkış kapısı yok, çıkış kapısını bulsam arkama dönüp bakmam’ diyebiliyorum artık.

Ayhan Bölükbaşı olarak hiçbir partiye aday adaylığı başvurusu yapmam. Büyük bir camianın başkanı olarak, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu başkanı olarak arkamdan menfi söylentiler yapılmasına mahal vermem. Kendisini siyaseten bir yerlere taşımak için camiayı kullandı dedirtmemek için itina gösteririm. Zaten biz federasyonumuz içinde aday adayı olacak arkadaşlarımızın hemşerilerimizin önünü açmak için çalışıyoruz. Bizim içinde üst düzey ciddi bir adaylık teklifi olur ise o teklifi federasyon yönetimimize taşıyıp ortak karar alırız.

Daha tam seçim sürecine girildi denilemez. Siyasilerin daha şimdiden federasyonumuza ziyaret talepleri ve ziyaretleri var. Biz her gelen siyaseten yetkili misafirimize artık temsil edilmek değil temsi etmek istediğimizin altını çiziyoruz. Yani bu güne kadar sürdürülmüş siyasi alışkanlıkların yerine yeni bir iddia koyuyoruz. Hemşerilerimizi artık listelerde görmek istediğimizi, parti büyüklerimizin de bu talebe kayıtsız kalmamaları gerektiğini beyan ediyoruz. İnşallah gereğini yaparlar ve camiamız ve milletimiz adına mutluluk verici bir sona ulaşırız…” dedi.

AYHAN BÖLÜKBAŞI KİMDİR

Ayhan Bölükbaşı 18.02.1965 İstanbul Esenler doğumludur. M.Ü.İktisat Fakültesinden mezun oldu.1992-2000 yıllarında Güngören ve Esenler ilçe Meclis üyelikleri ile aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, Esenler Belediyesi Belediye Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye meclislerinde Plan Bütçe,Tarifeler,Gençlik ve Spor Komisyonu başkanlıklarında bulundu. 2000 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Spor A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Spor A.Ş.Genel Müdürü olarak görev yaptığı yedi yıl beş aylık süre içerisinde İstanbul’un 39 ilçesinde özellikle gençliğe 800 civarında amatör spor kulüplerine ve de İstanbul’da yaşayan insanların bedensel, zihinsel, ruhsal gelişimine katkı yapacak milyar dolarlık projelerinin ve yatırımların hayata geçirilmesinde önemli rol oynamıştır. (Yüzme havuzları, spor salonları, stadlar, fitnes merkezleri, koşu ve yürüyüş parkurları, UEFA Şampiyonlar ligi finali, Formula, Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası, Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası, Avrasya Maratonu, Uluslararası Satranç Turnuvası ile birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlar v.b. gibi) 

İstanbul’un ciddi anlamda olimpiyatlara aday ve spor kenti olmasında da yaptığı çalışmalarla önemli katkılar sağlamıştır. 

03 Kasım 2002 Genel seçimlerinde 3.bölge milletvekili adayı oldu. 2004 yerel seçimlerinde K.çekmece ve 2009 yerel seçimlerinde Esenler Belediye Başkan aday adayı oldu.

Altı yıl amatör kulüplerde futbol oynadı. 1985’den 2000 yılına kadar profesyonel futbol liginde onbeş yıl Milli Lig futbol hakemliği yaptı. Futbol,basketbol, voleybol, hentbol ve yüzme branşlarında aktif sporcu olarak yer aldı. Birçok amatör spor kulübü ile federasyonlardaki yöneticilik ve İstanbul Olimpiyat Hazırlık Düzenleme Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Milli Olimpiyat Komitesi görevlerine ilaveten halen Türkiye Futbol Federasyonunda temsilci-gözlemci olarak görev yapmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak yer aldı. (ALS hastaları, Görme Engelliler, Ortopedik engelliler ve Otistik engelliler dernekleri, vb.) Spor, gençlik ve yerel yönetimler konularında birçok uluslararası seminere katıldı. 

Rumeli muhaciri bir ailenin evladı olan Ayhan Bölükbaşı evli üç kız çocuk babasıdır.





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı