BÖLÜKBAŞI BAĞIMSIZ ADAY

BÖLÜKBAŞI BAĞIMSIZ ADAY

AKP’nin Esenler ‘deki hatırı sayılır temsilcilerinden Ayhan Bölükbaşı temayül yoklamalarında İstanbul birincisi çıkmasına rağmen listelere alınmaması üzerine AKP’den istifa ederek, bağımsız aday

AKP’nin Esenler ‘deki hatırı sayılır temsilcilerinden Ayhan Bölükbaşı temayül yoklamalarında İstanbul birincisi çıkmasına rağmen listelere alınmaması üzerine AKP’den istifa ederek, bağımsız aday olduğunu açıkladı…

Ayhan Bölükbaşı basın açıklamasında kırgın ve üzgün olduğunu belirterek şöyle devam etti;

“Ben Esenler’liyim. Burada doğdum, burada büyüdüm ve Esenler ‘de yaşayan biri olarak AKP’den milletvekili adayı oldum. AKP’de çok önemli görevlere talip oldum. En son belediye başkanlığına aday adayı oldum. Nasip değilmiş. Her şey nasipler ölçüsünde gerçekleşir.

Bana eskiden bu güne kadar teveccüh gösteren bütün partililerime teşekkür ederim. Ama partimin bana ihtiyacı olmadığını gördüm. Temayül yoklamasında İstanbul birincisi çıkmama rağmen listeye alınmadım. Teşkilatımın bana gösterdiği bu güven benim için vekil olmaktan bakan olmaktan daha önemlidir. Hep bir sonraki dönemi bekleyip hizmetimize devam ettik. Temayülde çok iyi bir noktada olmama rağmen aday gösterilmedik. Maalesef ülkeme, esenlerime hizmet etme bağlamında bana görev verilmediğini gördüm. Bu kadar bürokraside siyasette deneyimli biri olarak size ihtiyaç var sizden yararlanmak istiyoruz denilmedi. Partimde ve diğer partilerde Esenler’ den bir adaya yer verilmemesi kanıma dokunmuştur. Ama Esenler ’de milletvekili olabilecek belediye başkanı olabilecek Esenler’e, devlete millete ve hatta insanlığa fevkalade hizmetler verebilecek insanlar olduğunu ben biliyorum.

Partilerin hiçbirinde Esenler’den bir aday gösterilmeyişi beni üzdüğü gibi inanıyorum ki Esenlerlileri de üzmüştür. AKP’ye üç vekil çıkaracak ölçüde oy veren Esenler listelerde temsil edilmemiştir. Esenlerin sorunlarını Ankara’da dile getirecek bir Esenler linin olmayışı üzücüdür. Bununla alakalı bir duruş ortaya koymam gerekiyordu. Üç kere yok sayıldığım bir yerde son dakikaya kadar yani listeler YSK’ya verilinceye kadar bekledim. Saat 17.00’de sonuçları öğrenip listede olmadığımı görünce bağımsız aday olmaya karar verdim. Bu benim B planımdır. Esenler ’deki herhangi bir siyasi partide ağabey dediğim birisi aday olsaydı ben bu müracaatı yapmayacaktım. Bu kararı almak için aileme danıştım. İstişareler neticesinde bağımsız aday olma kararını aldık. Kamuoyuna belki de değişik şekilde yansıyacaktır. Fakat ben bu konuda çok kararlıyım. Beş yüz bin nüfuslu Esenleri mecliste temsil etmek istiyorum. Diğer on bir ilçeden de destek bulacağıma inanarak herkesten oy istiyorum. Esenler ve Esenler’lilerin bu siyasi çıkışa destek vereceğine inanıyorum.”



  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli