BÖLGEDE İLK HABER'E MANEVİ TAZMİNAT CEZASI

BÖLGEDE İLK HABER

Bakırköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Esenler Bölgede İlk Haber Gazetesi’ni “Fırsatçı ESKON ve ESKON % kaç bereketleniyor” başlıklı Yıldıray Yılmaz imzalı haberlerinden dolayı Yargıtay ve AHİM yolu a&c

BÖLGEDE İLK HABER’E  MANEVİ TAZMİNAT CEZASI …
 
Bakırköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Esenler Bölgede İlk Haber Gazetesi’ni “Fırsatçı ESKON ve  ESKON % kaç bereketleniyor” başlıklı Yıldıray Yılmaz imzalı haberlerinden dolayı Yargıtay ve AHİM yolu açık olmak üzere davayı kısmen kabul ederek 10 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm etti...
 
Yayımlanan haberlerin ardından Esenler Belediyesi’ne ait ESKON Esenler İnşaat Sanayi ve Tic. AŞ.’nin Bölgede İlk Haber Gazetesi’ne 100 bin TL’lik tazminat davası açmış olduğu biliniyordu. Bakırköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde İki yıldan fazla süren davanın taraflarca reddi beklenirken mahkeme başkanı davanın kısmen kabulüne karar verdi ve Bölgede İlk Haber Gazetesi’nin ESKON AŞ’ye 10 bin TL ve artı faizi ile birlikte manevi tazminat ödemesine karar verdi.
 
Bölgede İlk Haber Gazetesi’nin Bakırköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği 10 bin TL’lik tazminat davası ile ilgili kararın bozulması için Yargıtay’a başvuracağı, buradan da sonuç alamazlar ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AHİM) gidecekleri bildirildi.
 
Değişik kaynaklardan edinilen  bilgilere göre dava kararında; Bakırköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Albarakatürk ile ESKON AŞ’nin Gold Kart anlaşmasının olup olmadığı şeklindeki yazılı talebine Albarakatürk’ün ‘ESKON AŞ ile her hangi bir anlaşmamız yok’ cevabının etkili olduğu söyleniyor.
 
Yerel ve ulusal basın önünde Esenler Belediye Başkanı ile Albarakatürk Genel Müdürü Fahri Yahşi Arasında ‘Esenler Goldcard’ için bir protokol imzalandığı tüm kamuoyunca bilinmekte.
 
Bu tazminat ödeme kararı İmzaların protokol düzeyinde kaldığı tam anlaşmaya varılmadığı gibi bir sonucu ortaya koyuyor.
 
Gerekçeli kararın daha yazılmamasına ve nasıl yazılacağı bilinmemesine rağmen Albarakatürk’ün verdiği cevaptan dolayı Mahkemenin Bölgede İlk Haber Gazetesi’nin ESKON’a böyle bir tazminat ödemesi kararı vermiş olabileceği iddia ediliyor.
 
ESKON KİMİN ŞİRKETİDİR;
 
ESKON esenler inşaat sanayi ticaret AŞ. Eski adıyla ESAŞ inşaat taahüt temizlik ve güvenlik sistemleri sanayi ve ticaret AŞ. 11 ocak 2000 tarihinde özel ve kamu ortaklığı kuruluşu olarak kurulmuş bir firmadır.
 
Yıllara dayanan ticari itibarı ve saygın misyonu ile ticari faaliyetlerine iddia edilen firmanın şirket sermayesinin tamamı 2009 yılı haziran ayında Esenler Belediyesi tarafından satın alınmıştır.
 
Eskon AŞ. Esenler Belediyesinin şirketidir.
 
Bu gün Eskon AŞ. Diğer işlerinin yanısıra, 6306 sayılı yasa kapsamında Esenler’de kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerin tümünü bünyesinde barındıran, alımdan satıma tüm işlere vakıf dev bir Belediye şirketidir.
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli