BEYTÜLMAL'DAN ENGELLİYE YOK YANDAŞA BOL KEPÇE

BEYTÜLMAL

Esenler Belediyesi'nin Temmuz ayı toplantısın 2'ncisinde beytülmali babalar gibi dağıtılma kararı çıktı.



BEYTÜLMAL’DAN ENGELLİYE YOK YANDAŞA BOL KEPÇE
 

Esenler Belediyesi'nin Temmuz ayı toplantısın 2'ncisinde beytülmali babalar gibi dağıtılma kararı çıktı.
 
 Esenler Belediye Meclisi en büyük eksikliği olan yandaş derneklerinin bazı eksikliklerinin giderilmesi için bir ay bekleyerek yapmış oldukları toplantıda çok şükür bu işi de hallettiler.
 
Düşüne biliyor musunuz bir hemşeri derneği ve onun meclis üyesi kendi derneğine yer aldıklarını beyan ederek belediye meclisinden bu yerin eksikliklerinin giderilmesi için maddi destek talep ediyor. Sanki Esenlerin tüm sorunları halledilmişte iş olsun diye toplanan belediye meclisi vergilerini namusuyla ödeyen vatandaşla dalga geçer gibiydi.
 
Engelli derneğinin kapısına neden kilit vurdunuz?

Bundan yaklaşık 4 – 5 ay önce tam da yerel seçimlerin olduğu günlerde bir engelli derneğimizin kapısına kilit vurularak dışarı atılmasına şahit olduk. Üstelik te dernek başkanı bayandı derneğin üyeleri ise engelliydi.
 
Niğde derneğinin projelerini merak ediyoruz

Şimdi ise Niğde Bağlamalılar derneğine yardım talebinde bulunan AKP’li meclis üyesi hem Niğde’ li hem de iş adamı olması yardımın verilmesinde önceliğiydi. Muhalefetin bir anlam veremediğini anlamlandırmak için söz alan, AKP’ li meclis üyesi Ömer Çetinkaya engelsiz derneklere yardım yapmanın şartlarını konuşurken, kanunlarla konuşup engelli derneklerine kamu kurumu dışında tahsis yetkilerinin olmadığını söyledi. Aynı Çetinkaya yardım yaptıkları derneğin belediye ile ortak projesi olduğuna vurgu yaptı.
 
Şimdi kendisinden kamuoyuna açıklama bekliyoruz. Bu ortak projeler çevre, sağlık ve feza bilimleri veya çılgın projeler midir? Bu derneğin bilimsel yapısını ve yapılacak ortak projelerin Esenler halkına getirisinin ne olacağını Esenler halkı ile paylaşmasını bekliyoruz.
 

Belediye Meclisi'nin AKP’li Grup Başkanı ağabey Çetinkaya'ya destek vermek için söz alıyor, “Biz hiçbir dernek arasında ayrım gözetmiyoruz. Siyasal alanlara kaymayan derneklere elimizden geldiğince katkıyı sunuyoruz“ diyerek başta muhalefet meclis üyeleri olmak üzere Esenler halkı ile dalga geçmiş oluyor. Osman Gökçebaş’a soralım! Yardım yaptığınız derneklerin hangisi siyaset yapıyor? AKP’li Belediye Başkanı veya milletvekillerinin Esenler’imizi ziyaret ettiğinde bu dernek başkanları ve yönetim kurul üyeleri insanüstü gayret ile gelen misafirleri kalabalık guruplar ile karşılamıyorlar mı?
 

Alevi yurttaşlarımızın da bu hazinenin oluşmasında katkısı olduğunu bir kere daha düşünün…
 


Cumhuriyet Meydanı'ndaki stant yerlerini alan derneklerin kaç tanesi AKP karşıtıdır veya kaç tane AKP karşıtı derneğe stant verilmiştir birazcık vicdanınızın sesini dinleyin o meydana bir göz atın.
 
Yine AKP’nin marifetli bir meclis üyesi Yasin Üray bu sorulara cevap almak isteyen basın mensuplarına "bundan sonra derneğimiz ile bir şey soracaksanız benim haberim olacak" dedi. Ne diyelim Allah vergisi hem Niğdelilerin temsilcisi hem de Esenler Belediye Meclis Üyesi...
 
HAYDİ, AKP’li marifetli meclis üyeleri hak ve adaletten yoksun olanlar, dağıttığınız bu beytülmalden hak alamayanlar, vicdanınızın sesini dinleyin sizlere oy vermeyenlerin de bu dağıttıklarınızda hakları olduklarını bilin. Başta 100 – 150 bin alevi yurttaşın da bu hazinenin oluşmasında katkısı olduğunu bir kere daha düşünün…