BEN BEYAZ SARAYLARDA AĞIRLANMADIM, ABD'YE GİDİP İCAZET İSTEMEDİM

BEN BEYAZ SARAYLARDA AĞIRLANMADIM, ABD

Gazeteci-Yazar Sabahattin Önkibar ve kitaplarını çıkardığı Kırmız Kedi Yayınevi saldırıya uğradı. Geçtiğimiz Şubat ayında Önkibar'ın 'Devlet Bahçeli ve MHP İçin Her Şey' isimli kitabından dolayı K

BEN BEYAZ SARAYLARDA AĞIRLANMADIM, ABD'YE GİDİP İCAZET İSTEMEDİM

Gazeteci-Yazar Sabahattin Önkibar ve kitaplarını çıkardığı Kırmız Kedi Yayınevi saldırıya uğradı. Geçtiğimiz Şubat ayında Önkibar'ın 'Devlet Bahçeli ve MHP İçin Her Şey' isimli kitabından dolayı Kırmızı Kedi Yayınevi'nin Gümüşsuyu'ndaki ofisine yüzleri maskeli kişiler saldırdı. Saldırganlar yayınevini camlarını kırdı ve kaçarken de 'Sabahattin Önkibar akıllı olsun' diye bağırarak kaçtılar.

Önkibar'a ve Kırmızı Kedi Yayınevi'ne bu sefer 'Meral Akşener'in Dünü ve Bugünü: ASENA isimli kitabından dolayı saldırı gerçekleşti. Bu sefer saldırganlar gözlerini daha da karartarak 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Önkibar'a ve yayınevinin emekçilerine yumruklu saldırı girişiminde bulundular. Önkibar saldırıların tek merkezden yapıldığı kanaatinde.

Önkibar ASENA isimli kitabında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çocukluk yıllarından, gençliğine, üniversitede nasıl bir ortamda okuduğuna, evliliğini nasıl gerçekleştirdiğine, siyasi yaşamına kadar birçok konuya değiniyor. Kitapta Akşener hakkında ilk defa öğreneceğiniz bilgiler mevcut.

Önkibar kitabının çok kısa olan önsözünde 'bu kitap bir övgü ya da yergi çalışması değildir. Parlatma ve karalama gibi misyonu yoktur. Tamamen yansız ve tarafsız bir eserdir' ifadelerini kullanıyor. Kitabın odağında Akşener'in bulunduğunu belirten Önkibar 'Ülkücü Hareket, DYP, Çiller, Susurluk, 28 Şubat, AKP'nin kuruluş hikayesi, FETÖ, Bahçeli, MHP ve yeni kurulucak parti'yi anlattığını belirtiyor. Ancak Önkibar'ın kitabında 2019 Seçimleri'nin de ip uçlarına, nasıl geçeceğine değiniliyor.

Önkibar kitabına eski Ekonomi Bakanı Ufuk Söylemez ile Meral Akşener arasında 5 Ağustos 2017'de geçen konuşmasını vererek başlıyor. İkili arasında geçen konuşmada yeni partinin neden kurulduğu sorusu cevap buluyor. Akşener konuşmasında yeni partinin milli olacağını, yüzde 50'ye talip olduklarını söylüyor.

'BEN BEYAZ SARAYLARDA AĞIRLANMADIM, ABD'YE GİDİP İCAZET İSTEMEDİM

Akşener parti kurulmadan Özer Sencer'e 2 ayrı anket yaptırdığını, Amerikalıların da anketinden Erdoğan'a karşı en güçlü aday olarak kendisinin çıktığını belirtiyor. Söylemez'in 'Aman Amerikalıların araştırmasını kamuoyuna açıklama, onu bahane edip üstüne gelirler uyarısına Akşener 'Amerikalılara araştırmayı ben yaptırmadım, kendileri yapmış, bana bunu da aktaran İstanbullu bir işadamı' diyor ve şu şekilde devam ediyor:

Gelsinler... Benim kendimden yani apdesimden şüphem yok... Ben onlar gibi daha Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmadan Beyaz Saraylar'da ağırlanmadım. ABD'ye gidip icazet istemedim. Sözler vermedim, onların arzusuyla BOP Eş başkanı olmadım...

'Erdoğan artık tüm dünyada güven duyulmayan bir isim' diyen Akşener 'Adam sabah dediğinin akşam tersini söylüyor. Ayrıca ben biliyorsun Ülkücü kökenliyim. 12 Eylül öncesi sokaklarda az 'Kahrolsun Amerika' diye bağırmadım' diyor.

Söylemez, 'FETÖ'den de üstüne gelebilirler' demesi üzerine Akşener, 'Gelsinler... Eşin ve beni 20 yıldan fazladır tanıyorsunuz. Benim ne alakam olur Fethullah'la, Cemaat'le şununla, bununla! Fethullah'a devlet içinde paralel devlet kurduran bunlar. Devleti ona teslim eden bunlar. Şimdi şahsi iktidar kavgası adına araları açılınca biri diğerini hain ilan ediyor... Eğer şahsi sebeplerle araları açılmazsa emin ol hala kol kolaydılar. Bunların kavgası ve ayrılığı, vatan-millet-din-iman adına değil, tamamen kişisel... Şimdi çıkacaklar bana oradan saldıracaklar... Gelsinler. Vallahi hiç takmıyorum. hodri meydan' ifadelerini kullanıyor.

NEDEN PARTİ KURDULAR?

Söylemez, Akşener'e neden partiler üstü aday değil de parti kurduğunu sorunca Akşener 'Bunu değerlendirdik ama parti olmazsa Ekmeleddin İhsanoğlu'nun durumuna düşeriz diye hesapladık. Hatırla, adamın partisi yoktu ve seçim boyunca yalnız dolaştı. Teşkilat ve ekip olmazsa sonuç kolay alınmıyor' diyor.

Önkibar kitabının bu bölümünden sonra, Akşener'in DYP'de önce Kocaeli Belediye Başkanı olmasını, sonra DYP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na getirilmesini ve İçişleri Bakanlığı'na geçen süreci adım adım anlatarak Alparslan Türkeş'in etkisini ve iddiaları anlatıyor.

AKŞENER'İN LİSE YILLARI

Akşener'in Bursa Öğretmen Okulu'nda okurken ülkücü öğrencilerin başkanlığını yaptığını, Akşener'i en sevdiği marşın 'Çırpınırdı Karadeniz' olduğu bilgisini veren Önkibar, kitabında 'Okulun voleybol takımında oynamış,.. Masa tenisinde iddialıymış. Keza folklor yaparmış. Okulda her kes ona 'erkek gibi kız' dermiş. Bir diğer lakabı da 'Ayaklı Kütüphane...' ifadelerini kullanıyor. Akşener'in Atilla İlhanı çok sevdiğini Hangi Sol ve Hangi Batı isimli eserlerini altını çizerek okuduğunu aktarıyor.

Akşener'in en sevdiği şairler: Necip Fazıl Kısakürek, Nihal Atsız, Atilla İlhan, Abdürrahim Karakoç, Yavuz Bület Bakiler, Ahmet Arif...

Akşener'in en sevdiği türküler: Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete, Ya Beni de Görü Ya Sen de Gitme, Yağma Yağmur, Esme bre Rüzgar...

Akşener'in en sevdiği Türkücüler: Neşet Ertaş, Esad Kabaklı, Musa Eroğlu, Nihat Özbek...

Etkilendiği yazarlar: Cemil Meriç, Nurettin Toçu, Prof. Erol Güngör, Mümtaz Turhan...

Akşener'in en sevdiği film: Kınalı Yapıncak

Akşener'in yarım kalan romanının adı: Ağla Makyavel Ağla

AKŞENER'İN DİNİ HAYATI

Küçük yaştan itibaren Kuran Kursu'na giden Akşener, Kuran'ı birçok kez hatim etmiş. Gençlik yıllarından beri namazlarına dikkat ediyormuş, hacca gidip geldikten sonra ise Akşener namazlarını hiç kaçırmamış. Kandillerde gece yarılarına kadar ibadetle geçirirmiş. Yeğenleri ile birlikte sık sık İstanbul'da türbeleri ziyeret edermiş.

Kendisi Türban takmaz ama türban karşıtlığına çıldırırmış. Üniversite yıllarından beri başörütüsüne özgürlüğü savunmuş. Ancak bu dindarlığına rağmen üniversite öğrenciliği ve öğretim üyeliği döneminde siyasal islamcılardan uzak durmuş. Onları şekilci ve sathi bulurmuş. Laikliği din karşıtlığı olarak değil, gerçek din özgürlüğü olarak görür ve onu ısrarla savunurmuş.

ÜNİVERSİTE YILLARI

İstanbul Üniversitesi Edebiiyat Fakültesi mezunu olan Akşener, Ülkücü yürüşlerde en başta yer almış. Türk Dünyası Araştırmlar Dünyası, Küllük ve Çınaraltı gibi ülkücü mekanların müdavimiymiş.Yüksek Lisans Tezi'nin konusu 'Drama Tarihi', doktora tezinin konusu ise 'Kocaeli Seciyye Sicilleri.' Marmara, Kocaeli ve Yıldız üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptı.

AKŞENER GEZİ PARKI PROTESTOLARINDA

Akşener, Nihal Atsız Ülkücüsü olarak tanımladığı oğlu Fatih ile birlikte Gezi Parkı Protestolarına katılmış. Akşener 'Evet beraber katıldık... Oğlum o itirazı benimsedi. Benimle beraber sahaya çıktı' demiş.

İLK DEFA ASENA DEDİLER

Önkibar kitabında Akşener'in DYP'de siyaset başlamasını, Tansu Çiller ile ilişkilerini ayrıntılı bir şekilde işlerken, Akşener'i ilk defa Polis Özel Harekatın 'Asena' dediğini belirtiyor. Önkibar Akşener'in Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın İçişleri Bakanı olarak tarihe geçtiğini ve kurum içerisinde özellikle polis teşkilatında 'Meral Abla' denildiğini de aktarıyor.