BELEDİYE MANGAL EKİBİ KURDU

BELEDİYE MANGAL EKİBİ KURDU

Parklarda mangal yakılmasını önlemek için Esenler Belediyesi, özel bir ekip kurdu. Günün geç saatlerine kadar parkları adım adım gezip vatandaşları ateş yakılmaması konusunda uyaran ve yakılan mangalları s&ou


BELEDİYE MANGAL EKİBİ KURDU

Parklarda mangal yakılmasını önlemek için Esenler Belediyesi, özel bir ekip kurdu. Günün geç saatlerine kadar parkları adım adım gezip vatandaşları ateş yakılmaması konusunda uyaran ve yakılan mangalları söndüren ekip, Esenler Belediyesi’nin Göktürk Piknik alanına ücretsiz piknik servisi olduğunu da hatırlatıyor.



Havaların iyice ısınmasıyla birlikte şehir içindeki parklarda mangal yakan ve yeşil alanlara zarar verenlerin sayısındaki artış karşısında, Esenler Belediyesi özel bir mangal söndürme ekibiyle çözüm bulmaya çalışıyor. Zabıta görevlilerinden kurulu sivil ve resmi mangal söndürme ekibi, günün geç saatlerine kadar ilçedeki parkları adım adım gezerek vatandaşları ateş yakılmaması hususunda uyarıyor. Park ve bahçelerin yeşil kalabilmesi için buralarda mangal ve ateş yakmanın yasak olduğu vatandaşlara anlatılıyor.



TEK TEK SÖNDÜRÜLÜYOR

Vatandaşların büyük bir kısmı belediyenin uyarılarına dikkate alırken, bazıları da yasağı delip parklarda mangal veya herhangi bir ateşle ızgara yapmaya çalışıyor. Böyle bir olumsuzluk karşısında mangal söndürme ekibi hemen müdahale ediyor ve beraberinde getirdikleri su ile mangalda veya yerde yakılan ateşi söndürüyor. İkinci kez yakmaya çalıştığında ise vatandaşın mangalına el konulup cezai müeyyide uygulanıyor.



GÖKTÜR’E ÜCRETSİZ SERVİS

Esenler Belediyesi koyduğu yasağa karşı da tedbirini aldı. "Aracımız yok başka bir yere gidemiyoruz. Biz nerede mangal yakacağız?" diye soran vatandaşlar için de çözüm üretiyor. Hafta içi Esenler Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi’ni (ESTİM) arayıp ismini yazdıranlar, hafta sonları ücretsiz Göktürk Gölü Piknik Alanı’na götürülüyor. Mangal söndürme ekibi, parkları gezerken vatandaşları bu konuda da bilgilendiriyor. 



BERABER KORUYACAĞIZ

Esenler’in yeşil alan sıkıntısı çektiğini ve kişi başına düşen yeşil alan miktarının çok düşük olduğuna dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Boş olan karış toprağı yeşillendiriyoruz. İstimlâklerle park alanı açmaya çalışıyoruz. Böylesine yeşil alan azlığında mevcut parklarımızın hor kullanılmasına gönlümüz razı olmaz. Parklarımızın amacına uygun olarak kullanılması ve korunması için hepimiz fedakârlık yapacağız. Mangal yasağını da vatandaşlarımız anlayışla karşılamasını istiyoruz. Zira böyle imkânı olmayan vatandaşlarımızı güzel bir piknik alanı olan Göktürk’e ücretsiz götürüp getiriyoruz” dedi.